Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τύχη της προεδρίας Trump ίσως εξαρτηθεί από την διαχείριση του πορίσματος του Mueller

tags :
Η τύχη της προεδρίας Trump ίσως εξαρτηθεί από την διαχείριση του πορίσματος του Mueller
ΗΠΑ: Τα τρία μέλη του Κογκρέσου που γνωρίζουν τα μυστικά του πορίσματος του Mueller
Η τύχη της προεδρίας του D. Trump ίσως εξαρτηθεί από την διαχείριση του πορίσματος του R. Mueller από το Κογκρέσο, καθώς μόλις τρία μέλη του, έχουν πρόσβαση στο εμπιστευτικό υλικό του.
Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων από το Δημοκρατικό Κόμμα, V. Demings (Φλόριντα), E. Sualwell (Καλιφόρνια) και J. Ratklif από το Τέξας, είναι τα μόνα μέλη από το σύνολο των 435 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων που συμμετέχουν στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών και στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, στο ίδιο νομοθετικό σώμα.
Έτσι, έχουν πρόσβαση στο αποδεικτικό υλικό της έρευνας Mueller που υποστηρίζουν τις δύο κεντρικές διαστάσεις της, σχετικά με τις επικοινωνίες της προεκλογικής εκστρατείας του Trump με την Ρωσία το 2016, αλλά κι αναφορικά με τις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου να παρέμβει στην έρευνα για να εμποδίσει την διεξαγωγή της.
Οι δύο αυτές διαστάσεις ως προς το πλαίσιο της έρευνας βρίσκονται στο επίκεντρο ερευνών που έχουν ενεργοποιηθεί από τους Δημοκρατικούς, στην Βουλή των Αντιπροσώπων.
Τα τρία μέλη του Κογκρέσου, είναι οι μόνοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι που έχουν πρόσβαση στο αναφερόμενο παραπάνω αποδεικτικό υλικό, ως αποτέλεσμα των πολύπλοκων διαπραγματεύσεων που έγιναν μεταξύ των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων και του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Τα τρία αυτά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών θα έχουν καθοριστικό ρόλο στην λήψη αποφάσεων αναφορικά με την ενεργοποίηση ή μη της διαδικασίας για την παραπομπή του προέδρου Trump.
Ωστόσο, ούτε αυτά τα τρία μέλη του Κογκρέσου δεν έχουν πρόσβαση σε αποδεικτικό υλικό της ομοσπονδιακής ομάδας ενόρκων (grand jury) που χειρίστηκε την υπόθεση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης