Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης: Ισχυρή εντολή σημαίνει έγκριση μια ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης

tags :
Καλαφάτης: Ισχυρή εντολή σημαίνει έγκριση μια ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης
Καλαφάτης: Η επόμενη κυβέρνηση πάρει μια πραγματικά ισχυρή εντολή
«Ισχυρή εντολή σημαίνει έγκριση από τον ελληνικό λαό μιας ισχυρής πλειοψηφίας, μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης», δήλωσε βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας -κι εκ νέου υποψήφιος στην ίδια εκλογική περιφέρεια- Σταύρος Καλαφάτης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για το διακύβευμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου.
«Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε πάρα πολλά βήματα να κάνουμε μπροστά και αυτό μπορεί να γίνει μονάχα όταν η επόμενη κυβέρνηση πάρει μια πραγματικά ισχυρή εντολή.
Έχουμε να κάνουμε πολλά βήματα σε όλα τα πεδία δράσης, κυρίως στα κομμάτια της ανάπτυξης και της αποκατάστασης της μεσαίας τάξης που έχει ισοπεδωθεί -ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια-, στα θέματα της ασφάλειας όπου επίσης υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο κενό μέσα από μια αδράνεια κυβερνητικής πολιτικής», επισήμανε ο κ. Καλαφάτης.
Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό πρόγραμμα που προτείνει η ΝΔ ο βουλευτής τόνισε ότι «είναι κοστολογημένο και έχει αναπτυχθεί τα τελευταία τρία χρόνια», ενώ «δεν έχει σταματήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πηγαίνει σε όλη την Ελλάδα, να ακούει και να διαμορφώνει -και να συνδιαμορφώνει ουσιαστικά με τους ίδιους τους πολίτες- ένα πρόγραμμα, που είναι προσαρμοσμένο αφενός στις ανάγκες των πολιτών και αφετέρου στην προοπτική της χώρας τα επόμενα χρόνια».
Σχετικά με τον τρόπο εξοικονόμησης πόρων για τη χρηματοδότηση των προτεινόμενων πολιτικών ο κ. Καλαφάτης εξήγησε ότι «υπάρχουν στοχευμένες δαπάνες που μπορούν στο Δημόσιο να περικοπούν -φυσικά δεν μιλάμε σε καμιά περίπτωση για τους δημόσιους υπαλλήλους- υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές που μπορούν να εφαρμοστούν, με την εφαρμογή σύγχρονων νέων τεχνολογιών, με την ψηφιοποίηση των διαδικασιών και βεβαίως κυρίως με τη δυνατότητα να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και να ενθαρρύνουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, που είναι και το βασικό όπλο για να μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη -και ανάπτυξη μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις σημαίνει ουσιαστικά και περισσότερα έσοδα για το κράτος, άρα με αυτόν τον τρόπο πρέπει να καλύψουμε τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν στο μέλλον».
Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα που θέτει η ΝΔ για την υλοποίηση του προγράμματος που προτείνει, απάντησε: «Εφαρμόζεται ο προϋπολογισμός του 2019. Αισιοδοξούμε τα βασικά μας νομοσχέδια μέσα στο φθινόπωρο να έχουν περάσει από τη Βουλή, εφόσον φυσικά ο κόσμος δείξει την εμπιστοσύνη του και μας δώσει την πλειοψηφία, με στόχο μία σειρά μέτρων να έχουν άμεση εφαρμογή από το 2020 και μετά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης