Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Δεν θα αφήσουμε την χώρα να πέσει στα βράχια - Δεν ήθελε από την αρχή το debate ο Τσίπρας

tags :
Γεννηματά: Δεν θα αφήσουμε την χώρα να πέσει στα βράχια - Δεν  ήθελε από την αρχή το debate ο Τσίπρας
Είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη βγαίνει Καραμανλής είπε η κα.Γεννηματά
Την θέση ότι από την αρχή ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να γίνει το debate των πολιτικών αρχηγών διατύπωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έχει αφήγημα.
Παράλληλα η κα.Γεννηματά άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να στηρίξει μια κυβέρνηση Μητσοτάκη, εφόσον αυτή δεν βγει αυτοδύναμη, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να αφήσει την χώρα να πάει στα βράχια και ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι δύναμη σταθερότητας.
«Θα είμαστε εκεί για να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση, για να διεκδικήσουμε την αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα και να φύγει η θηλεία από το λαιμό του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα υπερπλεονάσματα και το υπερταμείο. 
Να υπενθυμίσω ότι η ΝΔ δεν λέει κουβέντα για την αλλαγή του ρόλου του υπερταμείου και δεν λέει αν άμεσα θα διεκδικήσει την αλλαγή του στόχου για τα υπερπλεονάσματα, που από το 3,5% πρέπει να φτάσει τουλάχιστον στο 2%.
Χρειάζεται να υπάρξει επαρκής πλειοψηφία στη Βουλή για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος» τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του Open η κα.Γεννηματά.
Ερωτηθείσα εάν θα αφήσει να πάει η χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική, με πολιτική αστάθεια που αν μη τι άλλο θα στείλει αρνητικά μηνύματα στους επενδυτές και που θα επηρεάσει αρνητικά τους ρυθμούς ανάπτυξης, η κα.Γεννηματά υποστήριξε ότι όσοι τα λένε αυτά δεν εξηγούν ότι για να αλλάξει μία και έξω ο εκλογικός νόμος απαιτούνται 200 ψήφοι.
«Γι’ αυτό ζητούμε από το ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να έχουμε ρυθμιστικό ρόλο και όχι να είμαστε συμπλήρωμα για να βγουν οι αριθμοί.
Όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε στη βάση της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού.
Πρώτα πρέπει να ακουστεί η ετυμηγορία του ελληνικού λαού» υποστήριξε η κα.Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι δεν ήθελε από την αρχή να γίνει το debate των πολιτικών αρχηγών.

Δεν ήθελε από την αρχή debate ο Τσίπρα

«Ήταν ολοφάνερο ότι ο κ. Τσίπρας δεν το ήθελε.
Αποδείχτηκε στη πράξη.
Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.
Μας έχει συνηθίσει στα ψέματα όλα αυτά τα χρόνια.
Ερχόμαστε όλοι μαζί και λέμε ότι θα γίνει το debate 1η Ιουλίου, κανονίζουμε το πρόγραμμα μας είμαστε ήσυχοι ότι  οριστικοποιήθηκε και έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει ότι δεν θα μπορεί ο κ. Τσίπρας, δεν ξέρουμε τι ώρα θα γυρίσει, θα είναι πολύ κουρασμένος, δηλαδή, χωρίς καμία συγκεκριμένη δικαιολογία.
Αλλάζουμε ξανά όλοι τα προγράμματά μας ψάχνουμε μία συγκεκριμένα ημερομηνία και στο τέλος  αποδεικνύεται ότι ήταν προσχηματικό το ότι δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου.
Επέστρεψε και είπε ότι τελικά μπορεί έστω και στις 10 το βράδυ.
Είναι ολοφάνερο ότι δεν ήθελε κανένα debate, σίγουρα δεν ήθελε με όλους τους αρχηγούς.
Και τι να πει στον ελληνικό λαό, δεν έχει αφήγημα ο κ. Τσίπρας.
Δοκιμάστηκε κρίθηκε αποδοκιμάστηκε, ηττήθηκε, αφήνει πίσω του βαριά κληρονομία στον ελληνικό τόπο, δεσμεύσεις πολύ σκληρές που πρέπει να δούμε πως θα καταφέρουμε να τις αλλάξουμε.
Είχε κάθε λόγο να μη γίνει το debate, να μην έρθει δίπλα μας, να αποκαλυφθεί ποιες είναι οι πραγματικές του σχέσεις με τη ΝΔ, ποια είναι τα μυστικά που τους ενώνουν, τι κρύβουν όλα αυτά τα χρόνια για την αλήθεια για την κρίση» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open η κα.Γεννηματά, η οποία επιτέθηκε στην κυβέρνηση Καραμανλή για την παραποίηση των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας την περίοδο 2004 -2009.
«Μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ είναι ολοφάνερο ότι τα στοιχεία της οικονομίας το 2004-2009 είχαν παραποιηθεί από την Κυβέρνηση Καραμανλή.
Ο κ. Γιούνκερ είχε πει ότι αν οι Ευρωπαίοι είχαν παρακολουθήσει πιο στενά τα πράγματα δεν θα ζούσαμε στην Ελλάδα της κρίσης στο μέγεθος που την ζήσαμε.
Και με την αμετάκλητη αθώωση του κ. Γεωργίου είναι ολοφάνερο ότι δεν ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για τα μνημόνια,  για την εκτόξευση του χρέους και του ελλείμματος και το μεγάλο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας, που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της Κυβέρνησης Καραμανλή» υποστήριξε η κα.Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεπλύνει τις ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή».
«Έχω ζητήσει κατ’ επανάληψη να γίνει εξεταστική από τότε που μπήκαμε στο ευρώ για να δούμε τις ευθύνες όλων των κομμάτων, για να δούμε τι έφταιξε σε αυτόν τον τόπο.
Τι δεν πρέπει να επαναλάβουμε για να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
Αρνήθηκε πεισματικά ο κ. Τσίπρας και δεν είναι τυχαίο ότι στηρίχθηκε στην Καραμανλική συνιστώσα και έχει στελέχη της στα ψηφοδέλτια του.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει λέξη αυτοκριτικής για τα λάθη εκείνης της εποχής, είναι αμετανόητος και η ΝΔ έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη.
Εδώ φαίνεται ότι είτε ψηφίσεις Τσίπρα είτε Μητσοτάκη στο τέλος βγαίνει Καραμανλής» τόνισε η κα.Γεννηματά.
Σχετικά με την υπόθεση της Novartis, η κα.Γεννηματά ζήτησε η δικαιοσύνη να κάνει ανεπηρέαστη το έργο της.

Original δεξιά ο Μητσοτάκης, τη νέα Δεξιά έφτιαξε ο Τσίπρας

«Δεν είναι προσπάθεια της ΝΔ, είναι δουλειά της δικαιοσύνης να αποδειχθεί  τι συνέβη, ποιοι είναι οι σκευωροί και οφείλει η δικαιοσύνη να ερευνήσει και στη Βουλή εκεί θα είμαστε, να αξιολογήσουμε το φάκελο να βγάλουμε συμπέρασμα.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να καταψηφίσει όλους όσους είναι φανερό ότι συμμετείχαν πολιτικά σε αυτή την σκευωρία.
Η μεγαλύτερη τιμωρία είναι η καταψήφισή τους.
Η ψήφος που πονάει είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής γιατί εμείς είμαστε η προοδευτική δύναμη σε αυτό το τόπο.
Ο κ. Τσίπρας δεν έχει αφήγημα.
Τώρα λέει ψηφίστε με γιατί είμαι ανάχωμα στις πολιτικές της ΝΔ.
Σε ποιον τομέα μπορεί να είναι ανάχωμα ο κ. Τσίπρας;
Στα εργασιακά δικαιώματα;
Να μιλήσουμε για την μερική απασχόληση;
Καυχιέται ότι μείωσε την ανεργία μοιράζοντας μία θέση εργασίας στα δύο με μισθούς των 300 ευρώ.
Για τον κατώτερο μισό που με ευθύνη του κ. Τσίπρα καθυστέρησε δύο χρόνια και δεν επέστρεψε στους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και πάλι καθορίζεται από τον Υπουργό.
Τα ίδια λέει η ΝΔ.
Μόνο εμείς λέμε να επιστρέψει ο κατώτατος μισθός στους κοινωνικούς εταίρους και να καθορίζεται από την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας και μιλάμε για καθολική εφαρμογή κλαδικών συμβάσεων για να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η ΝΔ κουβέντα δεν λέει στο προγράμματα της.
Να μιλήσουμε για ιδιωτικοποιήσεις και τα δημόσια αγαθά; Για τα δημόσια νοσοκομεία, που από τα 700 εκατ. ευρώ η χρηματοδότησή τους έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ και είναι στο κόκκινο σήμερα; Με αποτέλεσμα
να λέει ο κ. Μητσοτάκης για τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στα δημόσια νοσοκομεία. Να μιλήσουμε για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας; Ο κ. Τσίπρας δεν κατήργησε το νόμο του ΠΑΣΟΚ; Μαζί με τη ΝΔ δεν άνοιξαν το δρόμο για τους πλειστηριασμούς;
Να κλείσω με τη ΔΕΗ, αφού μιλάμε για το κίνδυνο του μπλακ άουτ; Το 50% των πελατών της ΔΕΗ δόθηκε από τον κ. Τσίπρα στα ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς αντάλλαγμα, δηλαδή, το 50% των κερδών και των εσόδων. Ε, τι χειρότερο θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης και τι ανάχωμα θα είναι ο κ. Τσίπρας;
Ο κ. Μητσοτάκης είναι η παλιά original δεξιά και ο κ. Τσίπρας έφτιαξε τη νέα Δεξιά με τις ίδιες αντιλήψεις για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας και με συντηρητικές πολιτικές» υπογράμμισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, η οποία υποστήριξε πως δεν θα στηρίξει τον Πρ.Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι θα προτείνει πρόσωπο από τον προοδευτικό χώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης