Πιέσεις στις αγορές της Ασίας εν όψει της συνάντησης Trump - Χi για το εμπόριο - Στο -1,2% ο Shanghai Composite

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας εν όψει της συνάντησης Trump - Χi για το εμπόριο - Στο -1,2% ο Shanghai Composite
Λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση των προέδρων των ΗΠΑ, Donald Trump και της Κίνας Xi Jinping, οι βασικοί διαπραγματευτές των δύο κρατών για το εμπόριο είχαν τηλεφωνική επικοινωνία
Πιέσεις δέχονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ασίας, εν αναμονή της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump με τον Κινέζο ομόλογό του στο περιθώριο της Συνόδου των G20 στην Ιαπωνία.
Στην Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρούσε 1,2% στις 2.968 μονάδες.
Ο Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με πτώση 0,52% στις 21.176 μονάδες.
Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωνε απώλειες 1,3% στις 28.131 μονάδες.
Στις 3.310 μονάδες με πτώση 0,53% διαπραγματευόταν ο Asia Dow.
Λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση των προέδρων των ΗΠΑ, Donald Trump και της Κίνας Xi Jinping, οι βασικοί διαπραγματευτές των δύο κρατών για το εμπόριο είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουν τις θέσεις και τις απόψεις της κάθε πλευράς.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας,στη διάρκεια της επικοινωνίας ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Liu He ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) Robert Lighthizer  και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin «αντάλλαξαν απόψεις για οικονομικά και εμπορικά θέματα».
Η συνομιλία τους έγινε «κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής πλευράς» και οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η συνάντηση των Jinping - Trump προβλέπεται να γίνει το Σάββατο 29/6 στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.
Σημειώνεται πως χθες 24/6 Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η συνάντηση του Trump με τον Κινέζο ομόλογο του θα δώσει μια ευκαιρία για να διαπιστωθεί ποια είναι η κινεζική θέση ως προς τον εμπορικό πόλεμο και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα νοιώθει «άνετα» όποια κι αν είναι «η έκβαση» της συζήτησής τους.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS