Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία διαπραγματευτών ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο ενόψει της συνάντησης Trump – Jinping στη G20 στην Ιαπωνία

Επικοινωνία διαπραγματευτών ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο ενόψει της συνάντησης Trump – Jinping στη G20 στην Ιαπωνία
Ο αντιπρόεδρος της Κίνας Liu He και ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Steven Mnuchin αντάλλαξαν απόψεις για οικονομικά και εμπορικά θέματα
Λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη συνάντηση των προέδρων των ΗΠΑ, Donald Trump και της Κίνας Xi Jinping στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στην Ιαπωνία, οι βασικοί διαπραγματευτές των δύο κρατών για το εμπόριο είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουν τις θέσεις και τις απόψεις της κάθε πλευράς.
Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας,στη διάρκεια της επικοινωνίας ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Liu He ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) Robert Lighthizer  και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin «αντάλλαξαν απόψεις για οικονομικά και εμπορικά θέματα».
Η συνομιλία τους έγινε «κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής πλευράς» και οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η συνάντηση των Jinping - Trump προβλέπεται να γίνει το Σάββατο 29/6 στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.
Σημειώνεται πως χθες 24/6 Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η συνάντηση του Trump με τον Κινέζο ομόλογο του θα δώσει μια ευκαιρία για να διαπιστωθεί ποια είναι η κινεζική θέση ως προς τον εμπορικό πόλεμο και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα νοιώθει «άνετα» όποια κι αν είναι «η έκβαση» της συζήτησής τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης