Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Πρόωρη η συζήτηση για πιθανή μείωση των αμερικανικών επιτοκίων

tags :
Kaplan (Fed): Πρόωρη η συζήτηση για πιθανή μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Η Fed θα πρέπει να δείξε υπομονή, εκτίμησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Dallas
Την άποψη ότι η Fed θα πρέπει να κάνει υπομονή και να μη βιαστεί να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων εξέφρασε ο Robert Kaplan, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed και πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Dallas.
«Νομίζω ότι θα ήταν σοφό να μη βιαστούμε και να αφήσουμε τα γεγονότα να εξελιχθούν πριν αλλάξουμε τις τάσεις στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.
Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία αλλά και στην παγκόσμια, καθώς και τα όσα συμβαίνουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα», τόνισε ο Kaplan σε έκθεσή του για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.
Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα κινηθεί ανοδικά εντός του επόμενου 12μηνου, λόγω της σφιχτής αγοράς εργασίας.
Προσέθεσε ακόμη ότι είναι νωρίς για να εκτιμήσει κάποιος ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες των εμπορικών εντάσεων τόσο στην παγκόσμια οικονομία όσο και στις ΗΠΑ, αν και σαφώς έχουν ασκηθεί πιέσεις στην ανάπτυξη εξαιτίας τους, αλλά δεν είναι τόσο ισχυρές ώστε η Fed να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης