Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Σχεδιάζουμε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις με κριτήριο την ανάπτυξη και την φορολογική δικαιοσύνη

Δραγασάκης: Σχεδιάζουμε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις με κριτήριο την ανάπτυξη και την φορολογική δικαιοσύνη
Η ανάγκη για περισσότερα φορολογικά έσοδα ήρθε γιατί η χώρα χρεοκόπησε υποστήριξε ο κ.Δραγασάκης
Την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει στοχευμένες φοροελαφρύνσεις με κριτήριο την ανάπτυξη, την κοινωνική και φορολογική δικαιοσύνη διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης.
«Δημιουργήσαμε τα περιθώρια και σχεδιάζουμε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις.
Ήδη νομοθετήσαμε κάποιες, ακολουθούν και άλλες.
Στοχευμένες όμως με κριτήριο την ανάπτυξη και την φορολογική και κοινωνική δικαιοσύνη.
Όχι οριζόντιες που ευνοούν τους κρατικοδίαιτους και τους λίγους ισχυρούς» υποστήριξε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Δραγασάκης, τονίζοντας ότι «η ανάγκη για περισσότερα φορολογικά έσοδα ήρθε γιατί η χώρα χρεοκόπησε, εξαιτίας και των χαμηλών εσόδων και της φοροδιαφυγής».
«Σήμερα, που με συστηματική δουλειά βγήκαμε από τα μνημόνια και έχουμε δημοσιονομική σταθερότητα, μπορούμε να μιλάμε για μείωση βαρών» υπογράμμισε ο κ.Δραγασάκης, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένους στόχους, ποσοτικοποιημένα στοιχεία και σαφές χρονοδιάγραμμα.
«Η ΝΔ, αντίθετα, δεν έχει πρόγραμμα, έχει συνθήματα.
Η ΝΔ λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε υπερφορολόγηση.
Δηλαδή πριν από το 2015 υπήρχε υποφορολόγηση;
Οπότε, αν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μειωθεί η φορολογία;
Μα η συντριπτική πλειονότητα των φόρων επιβλήθηκε μεταξύ 2010-2014.
Άρα δεν είναι σοβαρή αυτή η επιχειρηματολογία.
Ακόμη και αν η ΝΔ εκλεγόταν κυβέρνηση, μείωνε τη φορολογία όσο λέει ότι θα ήθελε, ποιες δαπάνες θα έκοβε για να έχει δημοσιονομική ισορροπία;
Τις δαπάνες στην Υγεία;
Στην Παιδεία;
Στις συντάξεις;
Οι σιωπές της ΝΔ επιχειρούν να κρύψουν τις πραγματικές της προθέσεις» υποστήριξε ο κ.Δραγασάκης, ο οποίος διερωτήθηκε αν «είναι δυνατόν να εγκαλεί ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επενδύσεις;».
«Ποιες επενδύσεις έχει να επιδείξει η ΝΔ επί των ημερών της;
Ας τις συγκρίνουμε μ’ αυτές που έγιναν μεταξύ 2015-19» είπε ο κ.Δραγασάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα πρωτογενή πλεόνασματα.
«Μας κατηγορούν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης για το πλεόνασμα 3,5%.
Η ίδια ΝΔ και ο ίδιος κ. Μητσοτάκης οι οποίοι είχαν δεσμευθεί για πλεονάσματα 4,5%» τόνισε ο κ.Δραγασάκης, υποστηρίζοντας ότι «το 2015 αναλάβαμε μια οικονομία σε ύφεση, μια κοινωνία σε κρίση και μια χώρα χωρίς προοπτική».
«Σήμερα, η οικονομία είναι σε διαρκή ανάκαμψη, η κοινωνία ξαναβρίσκει τη συνοχή της και στη χώρα δημιουργείται μια νέα συλλογική» είπε ο κ.Δραγασάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά.
«Είναι πολύ δυσάρεστο για το επίπεδο της πολιτικής ζωής, ο πρωθυπουργός με αίσθημα ευθύνης να συγκαλεί το αρμόδιο θεσμικό όργανο, το ΚΥΣΕΑ, για ένα μείζον θέμα και η αντιπολίτευση, απόλυτα μικροπολιτικά, να μιλά για «τεχνάσματα».
Αυτό, ας το αξιολογήσουν οι πολίτες.
Γείτονες δεν μπορείς ν’ αλλάξεις.
Μπορείς όμως να ιεραρχείς απειλές και κινδύνους.
Γι’ αυτό αποδεικνύεται απόλυτα ορθή η οριστική επίλυση της εκκρεμότητας με τους βόρειους γείτονές μας, ώστε να προσηλωθούμε εκεί απ’ όπου προέρχονται οι πραγματικοί κίνδυνοι
Πολύ ορθά η Ελληνική Κυβέρνηση, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα προσπαθεί να «περικυκλώσει» το πρόβλημα με την Τουρκία.
Αξιοποιώντας τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συμμαχίες μας, για να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή» τόνισε ο κ.Δραγασάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης