Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκ νέου τη λαϊκή εντολή για να συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης για όλους

Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκ νέου τη λαϊκή εντολή για να συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης για όλους
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ερωτεύθηκε τα μνημόνια», υπογραμμίζει ο Δ. Τζανακόπουλος
O ΣΥΡΙΖΑ «τώρα ζητά εκ νέου τη λαϊκή εντολή για να συνεχίσει με ασφάλεια στο δρόμο της ανάπτυξης για όλους, με στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, με νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και με ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με έμφαση στη δημόσια Υγεία και τη δημόσια Παιδεία», αναφέρει ο Δ. Τζανακόπουλος.
Ο κ. Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Documento", αναφέρει ότι η μάχη των εκλογών θα είναι δύσκολη, προσθέτοντας ότι οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν πλέον ποιος και με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει τη χώρα για την επόμενη τετραετία.
Ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει ότι  «το κεντρικό μας πρόταγμα δεν είναι άλλο από το πρόγραμμα μας. 
Νέες θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς, συμπεριληπτική και βιώσιμη ανάπτυξη με στοχευμένη μείωση της φορολογίας, δημοκρατικός μετασχηματισμός της διοίκησης και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
Όλα αυτά δεν είναι υποσχέσεις αλλά αποτελούν βήματα προς μια πορεία ανασυγκρότησης της οικονομίας και της κοινωνίας μετά την μεγαλη καταστροφή της περιόδου 2010-2014».
Υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα της ΝΔ «είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι διαμετρικά αντίθετα και έχουν αντικρουόμενες κοινωνικές στοχεύσεις».
Κατά τον ίδιο, «η ΝΔ έχει ως βασική αρχή του προγράμματός της τη θέση ότι η ανάπτυξη προϋποθέτει μείωση των μισθών, κατάργηση των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, μειώσεις των συντάξεων και μείωση των κοινωνικών δαπανών ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να ενισχυθούν όσοι βρίσκονται στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας.
Ακριβώς αυτά δηλαδή που εδώ και δέκα χρόνια επέβαλε το ΔΝΤ μέσα από το μνημονιακό καταναγκασμό».
Περαιτέρω, ξεκαθαρίζει ότι «ο  ΣΥΡΙΖΑ δεν ερωτεύθηκε τα μνημόνια» και «ουδέποτε υιοθέτησε τις πολιτικές που επιβλήθηκαν από τα μνημόνια και καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησής του πάλευε για την άμβλυνση των συνεπειών τους. Άμβλυνση η οποία έχει αρχίσει να γίνεται ακόμη πιο αισθητή από το Σεπτέμβρη του 2018, όταν η σταθερή ανάπτυξη της οικονομίας έδωσε το περιθώριο για φοροελαφρύνσεις και ξήλωμα μνημονιακών ρυθμίσεων».
Σημειώνει ότι «η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού, η ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις και της μείωσης στο αφορολόγητο, οι 120 δόσεις για χρέη μίας ολόκληρης δεκαετίας φυσικών και νομικών προσώπων και η δίκαιη ανάπτυξη τα ωφελήματα της οποίας θα νέμεται η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, αποτελούν πολιτικές που βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης