Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συναγερμός στην Αθήνα για το «Yavuz»: Εάν έλθει στο Καστελόριζο θα το βυθίσουμε

tags :
Συναγερμός στην Αθήνα για το «Yavuz»: Εάν έλθει στο Καστελόριζο θα το βυθίσουμε
Το «Βυθίσατε το Yavuz» είναι ένα σχέδιο που θα αποτελέσει την ακραία τελική απάντηση της Ελλάδας
Αποφασισμένη να βυθίσει το τουρκικό πλοίο – γεωτρύπανο «Yavuz», εάν αυτό πλεύσει σε ελληνικά ύδατα, φέρεται να είναι η ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Το «Βυθίσατε το Yavuz» είναι ένα σχέδιο που θα αποτελέσει την ακραία τελική απάντηση της Ελλάδας, αν η Τουρκία τολμήσει να στείλει πέριξ του Καστελόριζου το πλοίο – γεωτρύπανο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, η Τουρκία δεν το πράξει, επειδή κατανοεί πως με αυτό τον τρόπο δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην  Αθήνα που θα πρέπει να απαντήσει δυναμικά.
Ωστόσο η Αθήνα έχει σχέδιο για το πιο ακραίο σενάριο και το «Βυθίσατε το Yavuz» να είναι το πιο απλό, καθώς πρέπει να είναι προετοιμασμένη για τη συνέχεια ενώ στα σενάρια που επεξεργάζονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν υπάρχει το ενδεχόμενο συνδρομής φίλων και συμμάχων σε μία τέτοια περιπέτεια με την Τουρκία.
Μπορούμε μόνοι μας; Η απάντηση είναι ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα, Η απάντηση, αν έρθουν στο Καστελόριζο, είναι μονόδρομος», λένε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη παραδέχθηκε, πως υπάρχουν προβλήματα, τα οποία προκάλεσε η οικονομική κρίση.
«Η αναλογία δυνάμεων έχει διαταραχθεί. Αυτό που ξέραμε για τους συσχετισμούς έχουν αλλάξει.
Τα τόσα χρόνια κρίσης οπωσδήποτε έχουν δημιουργήσει ένα πρόβλημα, γιατί παγώσαμε όλα μας τα καινούργια προγράμματα. Αλλά, συνέχισε, «με καλή διαχείριση κρατήσαμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο και σε μία πολύ καλή επιχειρησιακή ικανότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Τηρουμένων των αναλογιών οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε εξαιρετική κατάσταση γιατί η προσπάθεια μας ήταν να κρατήσουε τα συστήματα και μέσα λειτουργικά και επιχειρησιακά». 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης