Γεννηματά: Επιστροφή της πολιτικής στη λογική και των πολιτών στο ΚΙΝΑΛ – Να αποδυναμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Γεννηματά: Επιστροφή της πολιτικής στη λογική και των πολιτών στο ΚΙΝΑΛ – Να αποδυναμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές
"Έχουμε ισχυρά και ανανεωμένα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και θεωρώ ότι έχουμε τις προϋποθέσεις για την καθοριστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής", τονίζει η Φ. Γεννηματά
«Ήρθε η ώρα για την επιστροφή της πολιτικής στη λογική, για τη στροφή και επιστροφή των πολιτών στο Κίνημα Αλλαγής», τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή» της Κυριακής.
Η ίδια αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενήργησε τυχοδιωκτικά ως κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αποδυναμωθεί καθοριστικά στις εκλογές.
Κατά την ίδια, «η μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δημιουργεί νέα δεδομένα.
Η πόλωση δεν περνάει πια.
Το δικό μας στοίχημα είναι να απεγκλωβίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους προοδευτικούς πολίτες από τα κάλπικα διλήμματα του δήθεν δίπολου ΣΥΡΙΖΑ- Νέας Δημοκρατίας.
 Έχουμε ισχυρά και ανανεωμένα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και θεωρώ ότι έχουμε τις προϋποθέσεις για την καθοριστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής».
Μάλιστα, κατακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ πως κατάφερε με την πολιτική του να αναδειχτεί στον μέγα χορηγό του κ. Μητσοτάκη και μεταξύ άλλων  αναφέρει πως «είτε ψηφίσει κάποιος τον κ. Τσίπρα, είτε ψηφίσει κάποιος τον κ. Μητσοτάκη στο τέλος βγαίνει ο κ. Καραμανλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε, απέτυχε και αποδοκιμάστηκε.
Μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πια ντέρμπι».
Ακόμη, τονίζει το ΚΙΝΑΛ είναι «η δύναμη που στάθηκε απέναντι στο «γαλάζιο κύμα» που προκάλεσε η πολιτική του κ. Τσίπρα» και μάλιστα, καταγράφηκε ισχυρά στην αυτοδιοίκηση καθώς βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με πολύ δυνατή παρουσία.
Σε ό,τι αφορά τη μετεκλογική στάση του κόμματος της η κ. Γεννηματά ξεκαθαρίζει ότι  «η αυτόνομη πορεία μας είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως και η ευθύνη μας απέναντι στους Έλληνες.
Έχουμε το δικό μας πρόγραμμα για την έξοδο από την κρίση, το Σχέδιο Ελλάδα.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι η μόνη υπεύθυνη δύναμη και το έχει αποδείξει.
Δεν αφήσαμε ποτέ τη χώρα να πέσει στα βράχια στην πιο δύσκολη στιγμή, όταν η Ελλάδα ήταν μπροστά στην χρεοκοπία.
Είμαστε δύναμη σταθερότητας, και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες.
Δεν μας ενδιαφέρουν οι κυβερνητικές καρέκλες.
Θα συνδράμουμε με τις προτάσεις μας στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στα εθνικά μας θέματα και βεβαίως στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για να αλλάξουν όροι της συμφωνίας».
Τέλος, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει ότι  «δεν υπήρξε καμία αποπομπή.
Ο κ. Βενιζέλος παραμένει στον χώρο μας.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας συγκροτείται από τον πρόεδρο του κόμματος.
Αυτό το δικαίωμα δεν το απεμπολώ».
Υπογραμμίζει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει μια σταθερά ανοδική τάση το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι «επιστρέφουν σε μας απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι που στις ευρωεκλογές επέλεξαν την αποχή.
 Αυτό που θέλω να πω σε όσους, αγανακτισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικοί πολίτες, επέλεξαν στις ευρωεκλογές να ψηφίσουν ΝΔ, είναι να στηρίξουν τώρα το Κίνημα Αλλαγής».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS