Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοδουλάκης: Το δίλημμα των εκλογών είναι Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες

Χριστοδουλάκης: Το δίλημμα των εκλογών είναι Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες
«H στάση της ΕΕ θα μπορούσε να είναι πιο τολμηρή απέναντι στην Τουρκία», ανέφερε ο Μ. Χριστοδουλάκης
«Το δίλημμα των εκλογών είναι: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μ. Χριστοδουλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ 1.
Ο ίδιος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα παίξει ρόλο εγγυητή της σταθερότητας στη χώρα, σημειώνοντας πως «κανείς δεν μπορεί να προδικάζει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού.
Αν φοβάται κάποιος ότι η χώρα θα πάει σε νέες εκλογές, να ξέρει ότι όπως κάναμε πάντα, το Κίνημα Αλλαγής δεν θα θέσει υπό αμφισβήτηση την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα στη χώρα.
Με τα νέα δεδομένα των Ευρωεκλογών, έγινε σαφές ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε Κυβέρνηση συνεργασίας.
Υπάρχουν άλλοι κοινοβουλευτικοί τρόποι, που μπορούν να διασφαλίσουν την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, ώστε ο τόπος μας να μην οδηγηθεί σε νέες εκλογές, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία.
Αλλά φυσικά πάντα με όρους που θα εγγυηθούν για τον ελληνικό λαό εργασιακά δικαιώματα, ένα σοβαρό και αποτελεσματικό Κοινωνικό Κράτος, μισθούς και συντάξεις με αξιοπρέπεια, προοπτική για τους Έλληνες και τη νέα γενιά».
Πρόσθεσε ότι «θα συμβάλλουμε καθοριστικά στην ανάγκη της Εθνικής Συνεννόησης στα μεγάλα θέματα: Αλλαγή του εκλογικού νόμου στη βάση της δικής μας πρότασης, ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την προοδευτική παράταξη, αλλαγή των δεσμεύσεων Τσίπρα για το ύψος των πλεονασμάτων, μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».
«Ζητάμε τη δύναμη να ανασυγκροτήσουμε έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο που τόσο έχει ανάγκη η χώρα, και να αποτελέσουμε το αντίβαρο στη βαθιά συντηρητική κυβερνητική ατζέντα της ΝΔ, αλλά και σε μία ανεύθυνη λαϊκίστικη αντιπολίτευση που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια», σημείωσε.
Αναφορικά με το debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, τόνισε ότι «είναι μείζον για μας το debate των πολιτικών αρχηγών να μη γίνει πεδίο των δύο μονομάχων, που επιχειρούν να ξαναστήσουν το δικομματισμό».
Περαιτέρω, κάνοντας αναφορά στην Τουρκία, αφού ανέφερε ότι οι τουρκικές προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την ΕΕ με τη χώρα μας ως σύνορο της, τόνισε πως «η διερεύνηση πιθανών κυρώσεων προέκυψε από τη Σύνοδο Κορυφής και όχι κυρώσεις αυτές καθεαυτές».
Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη, «η στάση της ΕΕ θα μπορούσε να είναι πιο τολμηρή απέναντι στην Τουρκία».
 «Καλούμε την ΕΕ να πάρει με σαφήνεια και αυστηρότητα μέτρα, ώστε η Τουρκία να εγκαταλείψει τη λογική των προκλήσεων έναντι των εθνικών μας συμφερόντων.
Να καταλάβει η Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, αλλά περιβάλλεται από συγκροτημένη δομή, που είναι έτοιμη να διεκδικήσει την κυριαρχία της στα σύνορα της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά , συμπληρώνοντας ότι αυτό το νόημα είχε και η θέση της Φώφης Γεννηματά στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
«Η εθνική συνεννόηση στα εθνικά θέματα κυριαρχίας και ασφάλειας πρέπει να είναι σαφής και διαρκής», σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης