Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Στις 7 Ιουλίου έρχεται η ώρα να μιλήσουμε δυνατά - Επιδιώκουμε τη μέγιστη συμμετοχή

Κικίλιας: Στις 7 Ιουλίου έρχεται η ώρα να μιλήσουμε δυνατά - Επιδιώκουμε τη μέγιστη συμμετοχή
"Eίναι φανερό ότι οι ιδέες μας και οι προτάσεις μας εκφράζουν την κοινωνία και έχουν υιοθετηθεί μαζικά", αναφέρει ο Β. Κικίλιας
«Στη ζωή γενικότερα και τις εκλογές ειδικότερα, όλα κρίνονται από τους παρόντες και όχι από τους απόντες.
Εμείς θέλουμε και επιδιώκουμε τη μέγιστη συμμετοχή, γιατί είναι φανερό ότι οι ιδέες μας και οι προτάσεις μας εκφράζουν την κοινωνία και έχουν υιοθετηθεί μαζικά», τονίζει ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄ Αθήνας, Β. Κικίλιας, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά.
«Στις 7 Ιουλίου έρχεται η ώρα να μιλήσουμε δυνατά!», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΝΔ εφόσον γίνει κυβέρνηση θα κόψει μισθούς και συντάξεις, αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερφορολόγησε και διέλυσε τη μεσαία τάξη συνειδητά.
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, είναι προκλητικό να μιλά για μειώσεις μισθών και συντάξεων μια απερχόμενη κυβέρνηση που επέβαλε 29 νέους φόρους, φόρτωσε στη χώρα ένα τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο και δεν έχει φέρει ούτε μια νέα επένδυση- αντίθετα έχει εμποδίσει να προχωρήσουν σπουδαία έργα ανάπτυξης, όπως το Ελληνικό.
Περαιτέρω, κάνοντας αναφορά στην Τουρκία, σημειώνει ότι  «η Ελλάδα χρειάζεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική έναντι της Τουρκίας» και «η ΝΔ έχει αποδείξει ότι στηρίζει την εθνική γραμμή απέναντι στην πολιτική έντασης που συνειδητά εφαρμόζει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και αμφισβητώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Προσθέτει ότι «με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό πως η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις έναντι της Τουρκίας» κάτι που, όπως αναφέρει, έκανε και την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, το οποίο πέρασε ομόφωνο ψήφισμα κατά της προκλητικής συμπεριφοράς της Άγκυρας
Ο κ. Κικίλιας επισημαίνει ωστόσο πως η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα, πολύ πιο γρήγορα, αλλά και πως έχει έρθει η στιγμή για συγκεκριμένες δράσεις και όχι για ευχολόγες ανακοινώσεις.
Κατά τον ίδιο, «επιβάλλεται να υπάρξουν διπλωματικές κινήσεις που θα οδηγήσουν σε οικονομικές κυρώσεις».
Για τα θέματα της ασφάλειας ο κ. Κικίλιας καλεί την κ. Γεροβασίλη να πάει μια βόλτα στην Κυψέλη και να ρωτήσει τους κατοίκους, πότε ήταν πιο ασφαλής η περιοχή, πότε ζούσαν με ασφάλεια οι Αθηναίοι.
Όπως αναφέρει, τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το 2014, όταν ο ίδιος είχε την ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Ελλάδα είχε το χαμηλότερο δείκτη εγκληματικότητας.
Πάντως, ο κ. Κικίλιας θέτει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την επαναφορά της ΔΕΛΤΑ, την πραγματοποίηση μικτών ομάδων της Αστυνομίας σε καθημερινές περιπολίες στον Άγιο Παντελεήμονα, στη Κυψέλη, στα Πατήσια, στον Κολωνό, όπως και σε όλες τις γειτονιές της υποβαθμισμένης Αθήνας, καθώς και την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και του πανεπιστημιακού ασύλου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης