Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Διευρύνθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα τον Μάιο του 2019

tags :
Βρετανία: Διευρύνθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα τον Μάιο του 2019
Η Βρετανία κατέγραψε μεγαλύτερο από το αναμενόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα τον Μάιο του 2019 καθώς αυξήθηκαν οι κρατικές δαπάνες
Η Βρετανία κατέγραψε μεγαλύτερο από το αναμενόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα τον περασμένο μήνα καθώς αυξήθηκαν οι κρατικές δαπάνες, γεγονός που αποτελεί υπενθύμιση ότι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών ίσως έχει περιορισμένες επιλογές για να αποσβέσει το όποιο πλήγμα του Brexit στην οικονομία.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα διευρύνθηκε στα 5,115 δισεκ. λίρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα (21.6) η εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS), καταγράφοντας αύξηση κατά 23% σε σχέση με τον Μάιο του 2018 και ξεπερνώντας όλες τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters.
Για τους δύο πρώτους μήνες του οικονομικού έτους 2019/2020, το έλλειμμα ήταν κατά 18% υψηλότερο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, οριακά χαμηλότερα από τα 12 δισεκ. λίρες.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών F. Hammond κλιμάκωσε τις προειδοποιήσεις του προς όποιον γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, σημειώνοντας ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα εξανέμιζε τα χρήματα που αυτός έχει επιμερίσει για πιθανές αυξήσεις στις δημόσιες δαπάνες ή σε μειώσεις φόρων.
Και οι δύο υποψήφιοι αντικαταστάτες της πρωθυπουργού T. May -ο πρώην υπουργός Εξωτερικών B. Johnson και ο διάδοχός του J. Hunt- έχουν πει ότι είναι διατεθειμένοι να οδηγήσουν τη Βρετανία εκτός της ΕΕ χωρίς μεταβατική συμφωνία εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης