Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν - ΗΠΑ: Έκκληση για «ατσάλινα νεύρα» απευθύνει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Antonio Guterres

Ιράν - ΗΠΑ: Έκκληση για «ατσάλινα νεύρα» απευθύνει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Antonio Guterres
Έκκληση για «ατσάλινα νεύρα» απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, για την κατάσταση στον Κόλπο
Έκκληση για «ατσάλινα νεύρα» απηύθυνε σήμερα (21/6/2019) ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, αναφερόμενος στην κατάσταση στον Κόλπο.
«Μπορώ να κάνω μόνον μια έντονη σύσταση: ατσάλινα νεύρα», δήλωσε ο Guterres, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του στη Γενεύη, Alessandra Vellucci.
Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο «Reuters» σήμερα ότι η Τεχεράνη είχε λάβει μήνυμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, με το οποίο την προειδοποιούσε ότι επίκειται αμερικανική επίθεση στο Ιράν, αλλά επισήμαινε επίσης ότι ο ίδιος είναι κατά του πολέμου και ότι θέλει να γίνουν συνομιλίες πάνω σε μια σειρά θεμάτων.
Η αμερικανική εφημερίδα «New York Times» έγραψε παράλληλα ότι ο Trump έδωσε εντολή για αεροπορικές επιδρομές και μετά την ανακάλεσε.
Την ακύρωση της επίθεσης μόλις 10 λεπτά πριν αρχίσει επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Trump μέσω... twitter.
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να σταματήσει η επίθεση, που όπως είπε, θα γίνονταν μετά την κατάρριψη του drone και σε τρία διαφορετικά σημεία, είπε «ρώτησα πόσοι θα πεθάνουν.
150 άνθρωποι, ήταν η απάντηση από έναν στρατηγό.
Δέκα λεπτά πριν την επίθεση, τη σταμάτησα, δεν ήταν ανάλογη με την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου drone», εξήγησε.
Σε κάθε περίπτωση, ο Trump ανέφερε ότι δεν βιάζεται, ότι ο Στρατός έχει δημιουργηθεί εκ νέου, ετοιμοπόλεμος και «μακράν ο καλύτερος του κόσμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης