Τελευταία Νέα
Διεθνή

Clarida: Θα συνεχιστεί η οικονομική επέκταση των ΗΠΑ, αλλά η Fed είναι έτοιμη να δράσει

Clarida: Θα συνεχιστεί η οικονομική επέκταση των ΗΠΑ, αλλά η Fed είναι έτοιμη να δράσει
Η Fed αναμένει ότι η οικονομική επέκταση των ΗΠΑ θα συνεχιστεί, ωστόσο είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Richard Clarida
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αναμένει ότι η οικονομική επέκταση των ΗΠΑ θα συνεχιστεί, ωστόσο είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια εάν οι εμπορικές εξελίξεις και άλλες αβεβαιότητες θέσουν αυτή την προοπτική σε κίνδυνο, δήλωσε σήμερα (21/6/2019) ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Richard Clarida.
«Οι βασικές προοπτικές της οικονομίας είναι καλές -βιώσιμη ανάπτυξη, ισχυρή αγορά εργασίας και πληθωρισμός κοντά στον στόχο μας», δήλωσε ο Clarida σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «Bloomberg».
Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε ότι στη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα «υπήρξε ευρεία συμφωνία ότι τα σημάδια ότι χρειάζονται περισσότερα μέτρα έχουν αυξηθεί».
«Έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία για να διατηρήσουμε την επέκταση, την ισχυρή αγορά εργασίας και τις σταθερές τιμές και θα εκμεταλλευτούμε καταλλήλως αυτά τα εργαλεία για την επίτευξη αυτών των στόχων», πρόσθεσε ο Clarida.
Επίσης, ο Clarida δήλωσε ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται κοντά στον στόχο της κεντρικής τράπεζας.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Fed ανέφερε ότι τα πρόσφατα στοιχεία επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, καθώς και η «αβεβαιότητα» γύρω από την κατεύθυνση των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, επιβαρύνουν περαιτέρω το κλίμα.
«Επομένως, το παρακολουθούμε προσεκτικά και θα ενεργήσουμε όπως αρμόζει για να διατηρήσουμε την οικονομική επέκταση», δήλωσε ο Clarida.
Μετά από μια σειρά αυξήσεων επιτοκίων από το 2015, «έχουμε την ευελιξία που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης