Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εβδομαδιαία άνοδος άνω του 9% για το αμερικανικό πετρέλαιο λόγω Ιράν - Στο +5% τα κέρδη για Brent

Εβδομαδιαία άνοδος άνω του 9% για το αμερικανικό πετρέλαιο λόγω Ιράν - Στο +5% τα κέρδη για Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο 0,67% στη συνεδρίαση της Παρασκευής 21/6
Εντυπωσιακή πορεία σημείωσε το πετρέλαιο, σε εβδομαδιαία βάση, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, με το αμερικανικό αργό να σημειώνει κέρδη άνω του 9% και το Brent να κινείται κατά 5% υψηλότερα.
Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας (21/6) και οι δύο «τύποι» πετρελαίου ακολούθησαν ανοδική πορεία.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το Brent είχε σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,15% στα 65,19 δολ. ανά ουγγιά, ανακάμπτοντας από την πτώση του -0,56% που σημειώθηκε νωρίτερα εντός της ημέρας.

Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά +0,67% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 57,45 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα σημείωσε απώλειες της τάξεως του -0,60%.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το πετρέλαιο θα κινηθεί υψηλότερα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους», σχολιάζουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της ING, Warren Patterson και Wenyu Yao, επικαλούμενοι τις «αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, μαζί με τις προσδοκίες ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ+ θα επεκτείνουν τη συμφωνία τους για τις περικοπές».
Οι αναλυτές της ING προσθέτουν ότι «το ασθενές αμερικανικό δολάριο και η περαιτέρω μετριοπάθεια της Fed παρέχουν περαιτέρω στήριξη».
Επιπλέον, το πετρέλαιο δέχθηκε ώθηση και από την πτώση που πραγματοποιήθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού κατά την περασμένη εβδομάδα, η οποία μάλιστα ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουνίου 2019 υποχώρησαν κατά 3,11 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στα 1,1 εκατ. βαρέλια.

ΗΠΑ: Στις 789 αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Οριακή αύξηση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (21/6/2019) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά μία, στις 789.
Από την άλλη, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά τέσσερις, στις 177.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε κατά δύο, στις 967.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης