Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte (Ιταλία): Μπορούμε να αποφύγουμε την πειθαρχική διαδικασία από τις Βρυξέλλες

Conte (Ιταλία): Μπορούμε να αποφύγουμε την πειθαρχική διαδικασία από τις Βρυξέλλες
Ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Κομισιόν δεν θα ενεργοποιήσει πειθαρχική διαδικασία κατά της Ιταλίας
Αισιόδοξος ότι η Κομισιόν δεν θα ενεργοποιήσει πειθαρχική διαδικασία κατά της Ιταλίας λόγω του υψηλού της χρέους εμφανίστηκε με δηλώσεις του στο CNBC, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Giuseppe Conte.
Η Ιταλία σε επιστολή της προς την Κομισιόν επέμεινε ότι η Ρώμη θα σέβεται και θα συμμορφώνεται με τους ισχύοντες δημοσιονομικούς κανόνες που αποτελούν μέρος μιας συμφωνίας που είναι γνωστή ως σύμφωνο ανάπτυξης και σταθερότητας.
Ωστόσο, ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι η επιστολή περιείχε δέσμευση για προσπάθεια να αλλάξει αυτό το πλαίσιο ώστε να στηριχθεί η ιταλική οικονομία που έχει μείνει πολύ πίσω από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
«Η επιστολή περιλαμβάνει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα.
Επί του παρόντος έχουμε ένα σύμφωνα ανάπτυξης και σταθερότητας, που έχει να κάνει περισσότερο με τη σταθερότητα και λιγότερη με την ανάπτυξη και πρέπει να αλλάξουμε αυτούς τους κανόνες» δήλωσε ο Conte στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης χρέους της Ιταλίας είναι μεταξύ των μεγαλύτερων στον κόσμο και ο δεύτερος υψηλότερος στην Ευρώπη μετά την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης