Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Σχεδόν 12 τρισ. δολάρια ομολόγων έχουν αρνητικές αποδόσεις! - Οι επενδυτές ζημιώνονται εις γνώσιν τους λόγω μεγάλης αβεβαιότητας

tags :
Barclays: Σχεδόν 12 τρισ. δολάρια ομολόγων έχουν αρνητικές αποδόσεις! - Οι επενδυτές ζημιώνονται εις γνώσιν τους λόγω μεγάλης αβεβαιότητας
Σήμερα, το ήμισυ του συνόλου των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, ήτοι 4,4 τρισ. ευρώ, έχει αρνητική απόδοση
Στο μεγαλύτερο μέγεθος από το 2016, όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν φτάσει τα κεφάλαια που είναι τοποθετημένα σε ομόλογα, κρατικά και εταιρικά, που έχουν αρνητικές αποδόσεις.
Σύμφωνα με την Barclays, σχεδόν 12 τρισ. δολαρίων εταιρικά και κρατικά ομόλογα επενδυτικής ποιότητας, έχουν αρνητικές αποδόσεις, κυρίως στην Ευρώπη και την Ιαπωνία.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό από τα μέσα του 2016, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τράπεζα της Αγγλίας επανέλαβε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, γνωστό ως ποσοτική χαλάρωση (QE).
Σήμερα, το ήμισυ του συνόλου των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων έχει αρνητική απόδοση, με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 4,4 τρισ. ευρώ​, σε σύγκριση με 3,3 τρισ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Tradeweb.
Στα τέλη Μαΐου, το 20% του εταιρικού χρέους ευρωπαϊκού επενδυτικού βαθμού είχε αρνητικές αποδόσεις.
Σύμφωνα με την Barclays μπορεί οι Κεντρικές Τράπεζες να δηλώνουν έτοιμες να παρέμβουν, αλλά οι αγορές ανησυχούν για τη δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας.
Ανησυχούν για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ανησυχούν για τη γεωπολιτική, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή.
Ανησυχούν για τον επίμονα χαμηλό πληθωρισμό.
Οι επενδυτές σπεύδουν να βάλουν τα κεφάλαιά τους σε ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία, όπως τα κρατικά ομόλογα.
Τόσο πολύ, ώστε το ποσό των ομολόγων με αρνητικές αποδόσεις-που σημαίνουν ότι οι επενδυτές ξέρουν ότι θα πάρουν πίσω λιγότερα από αυτά που πλήρωσαν εάν κρατήσουν το χρέος μέχρι τη λήξη τους- έχει διογκωθεί.
Οι επενδυτές προβλέπουν μια σφαιρική μεταβολή της νομισματικής πολιτικής προς χαμηλότερα επιτόκια και χαλάρωση των οικονομικών συνθηκών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης