Τελευταία Νέα
Διεθνή

New York Times: Ο Trump ενέκρινε στρατιωτικά πλήγματα κατά του Ιράν αλλά μετά ακύρωσε τη διαταγή του

New York Times: Ο Trump ενέκρινε στρατιωτικά πλήγματα κατά του Ιράν αλλά μετά ακύρωσε τη διαταγή του
Η έγκριση αφορούσε χτυπήματα σε ραντάρ και συστοιχίες πυραύλων στην επικράτεια του Ιράν
Στρατιωτικά πλήγματα κατά του Ιράν είχε εγκρίνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump αλλά στη συνέχεια ακύρωσε τη διαταγή αυτή αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας The New York Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο Trump ενέκρινε επιθέσεις εναντίον λιγοστών στόχων στην επικράτεια του Ιράν, κυρίως ραντάρ και συστοιχιών πυραύλων.
Στρατιωτικά αεροσκάφη είχαν ήδη απογειωθεί και πλοία είχαν λάβει θέσεις, αλλά δεν είχε εκτοξευθεί κανένας πύραυλος όταν ανακλήθηκε η προεδρική διαταγή, επισημαίνουν οι New York Times, οι οποίοι τονίζουν ότι παραμένει ακόμα ωστόσο ασαφές το εάν θα γίνουν αμερικανικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν ή όχι.
Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) απαγόρευσε στους αμερικανικούς αερομεταφορείς να εκτελούν πτήσεις σε τμήματα του εναέριου χώρου που ελέγχει η Τεχεράνη
Η FAA εξέδωσε χθες Πέμπτη κατεπείγουσα ειδοποίηση με την οποία απαγορεύει σε όλες τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να εκτελούν πτήσεις που περνούν από τμήματα μιας περιοχής πάνω από τη θάλασσα στο στενό του Χορμούζ και στον Κόλπο του Ομάν, που ελέγχεται από τις ιρανικές αρχές, εν μέσω της ανόδου της έντασης μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και αυτής του Ιράν.
Σε χωριστή ενημέρωσή της προς τις αμερικανικές εταιρείες αερομεταφορών, η FAA ανέφερε ότι το κοντινότερο πολιτικό αεροσκάφος απείχε 45 ναυτικά μίλια από το σημείο όπου καταρρίφθηκε αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος από ιρανικό πύραυλο επιφανείας-αέρος χθες Πέμπτη.
«Υπήρχαν πολυάριθμα πολιτικά αεροσκάφη που πετούσαν στην περιοχή τη στιγμή της αναχαίτισης» και της κατάρριψης, υπογράμμισε η FAA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης