Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Καταστροφή η στρατηγική Trump με το Ιράν – Δεν προστάτευσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή

Biden: Καταστροφή η στρατηγική Trump με το Ιράν – Δεν προστάτευσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη Μ. Ανατολή
Το σχόλιο του Joe Biden για την τακτική του Donald Trump σχετικά με το Ιράν 
Η στρατηγική που ακολουθεί ο πρόεδρος Donald Trump για να περιορίσει το Ιράν είναι "καταστροφή", όπως ανέφερε σήμερα (20/6) ο πρώην αντιπρόεδρος και υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές Joe Biden, εκτιμώντας ότι "απομακρυνόμενος από τη διπλωματία" ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος "κατέστησε πιο πιθανή μια στρατιωτική σύγκρουση".
Η Τεχεράνη ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι κατέρριψε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της, στο τελευταίο μέχρι στιγμής επεισόδιο στην πρόσφατη κρίση μεταξύ των δύο χωρών.
Ο πρόεδρος Trump "απέτυχε" να προστατεύσει "δύο από τα ζωτικής σημασίας συμφέροντα της Αμερικής στη Μέση Ανατολή (...) δηλαδή να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να διασφαλίσει τη σταθερότητα του ενεργειακού ανεφοδιασμού μέσω των Στενών του Χορμούζ", σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο Joe Biden.
Ο Αμερικανός πρόεδρος "υποσχέθηκε ότι η απόσυρση από την συμφωνία (του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν) και η επιβολή κυρώσεων θα σταματούσαν την επιθετικότητα του Ιράν στην περιοχή.
Όμως απλώς το έκαναν πιο επιθετικό", συνέχισε, αναφερόμενος στην πολιτική της "μέγιστης πίεσης" που ακολουθεί η Ουάσινγκτον προκειμένου να αναγκάσει το Ιράν να διαπραγματευτεί μια νέα, πιο περιοριστική συμφωνία.
Ο πρώην αντιπρόεδρος θεωρεί επίσης ότι είναι "θλιβερά ειρωνικό ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τώρα το Ιράν να εφαρμόσει τη συμφωνία την οποία εγκατέλειψε η κυβέρνηση Trump", αφού η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι στο εγγύς μέλλον δεν θα τηρεί πλέον ορισμένες από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.
"Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι ένας καινούριος πόλεμος στη Μέση Ανατολή", τόνισε ο Joe Biden, αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι στέλνει ενισχύσεις στον Κόλπο με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν.
Οι ΗΠΑ κατηγορούν ως υπεύθυνο το Ιράν, που όμως αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης