Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κάτω του 2% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, στον απόηχο Fed

ΗΠΑ: Κάτω του 2% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, στον απόηχο Fed
Σημαντική πτώση καταγράφουν σήμερα (20/6/2019) οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) διατήρησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκια, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να προβεί σε μείωση εντός του 2019, ακόμη και τον Ιούλιο.
Περί τις 18:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση 4,5 μονάδων βάσης και διαμορφώνεται στο 1,982%, από 2,027% στο προηγούμενο κλείσιμο, υποχωρώντας κάτω του 2% για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2016.


Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 3,1 μ.β. στο 2,51%, ενώ του 2ετούς σημειώνει πτώση 6 μ.β. στο 1,71%.
Την ίδια ώρα, σημαντική άνοδο καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να «αγγίζει» ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Η Fed ανακοίνωσε χθες ότι θα «παρακολουθεί προσεκτικά» την οικονομία, δεδομένης της αυξημένης αβεβαιότητας σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, διευκρινίζοντας ότι ενδέχεται να μη χρειαστεί μείωση στα επιτόκια πριν από το 2020.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, επεσήμανε ότι η τράπεζα είναι προετοιμασμένη να μειώσει τα επιτόκια εάν κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.
Οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση των επιτοκίων από τη Fed στην επόμενη συνεδρίασή της, τον Ιούλιο, διαμορφώνονται στο 100%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης