Τραπεζικά νέα

Προεκλογικές... κλήσεις από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε 40-50 στελέχη της παλιάς και νέας διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς

tags :
Προεκλογικές... κλήσεις από την Εισαγγελία Διαφθοράς σε 40-50 στελέχη της παλιάς και νέας διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς
Απορία προκαλεί ο χρόνος που έχει επιλεγεί - μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές - για τις κλήσεις των στελεχών της τρ. Πειραιώς με προφανή στόχο να χρησιμοποιηθεί ο υφιστάμενος κώδικας ποινικής δικονομίας
Κλήση για εξηγήσεις που αφορά το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Πειραιώς σε 40-50 στελέχη απεύθυνε η εισαγγελία διαφθοράς.
Πρόκειται για στελέχη όλων των βαθμίδων της τράπεζας Πειραιώς συμπεριλαμβανομένων μελών της παρούσας και της προηγούμενης διοίκησης.
Το πόρισμα το οποίο συντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2017 αφορά δάνεια προς τον όμιλο Libra του επιχειρηματία Λογοθέτη τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν εξοφληθεί, ενώ όσα δεν έχουν εξοφληθεί εξυπηρετούνται κανονικά χωρίς καμία καθυστέρηση και διαθέτουν πλήρη εξασφάλιση.
Απορία προκαλεί ο χρόνος που επιλέγει - μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές - με προφανή στόχο να χρησιμοποιηθεί ο υφιστάμενος κώδικας ποινικής δικονομίας και ο ποινικός κώδικας οι οποίοι αλλάζουν ριζικά από την 1η Ιουλίου 2019.
Με το νέο ποινικό κώδικα οι κλήσεις από την εισαγγελία δεν θα λάμβαναν χώρα αφού δεν προκύπτει ζημία όπως απαιτεί το νέο θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να εξελιχθεί οποιαδήποτε νομική διαδικασία.
Στην αγορά πιστεύουν ότι πρόκειται για πολιτικά αναμασήματα της κυβέρνησης με προφανή στόχο τη δαιμονοποίηση για πολλοστή φορά των Ελλήνων τραπεζιτών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική διαρροή γίνεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς.
Να σημειωθεί επίσης ότι χθες 19.06.19 η διοίκηση της Alpha Bank βρέθηκε στα δικαστήρια για τη γνωστή υπόθεση του ΔΟΛ απολογούμενη για τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί από την τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης