Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Ο σχεδιασμός για τις Υποδομές πρέπει να είναι σαφής και να εντάσσεται στο αναπτυξιακό σχέδιο

Χατζηδάκης (ΝΔ): Ο σχεδιασμός για τις Υποδομές πρέπει να είναι σαφής και να εντάσσεται στο αναπτυξιακό σχέδιο
Η ΝΔ προτίθεται να στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες, είτε αυτές αφορούν τη ΔΕΠΑ είτε ιδιώτες
"Tο πρώτο μέρος του πλάνου της ΝΔ αφορά το σχεδιασμό για τις Υποδομές, που πρέπει να είναι σαφής και να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο" τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκςη μιλώντας στο 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και τομεάρχης Υποδομών υπογράμμισε πως αυτή τη στιγμή, «υπάρχει ένα κενό σχεδιασμού των έργων, κενό με τις μελέτες, κενό και με τις χρηματοδοτήσεις τα επόμενα χρόνια».
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως από την παρούσα κυβέρνηση έχει γίνει μία προεργασία, όσον αφορά το εθνικό σχέδιο μεταφορών, προσθέτοντας κατόπιν πως «η ΝΔ δεν έρχεται για να απορρίψει τα πάντα επειδή τα σχεδίασαν άλλοι, αντίθετα έρχεται να προσθέσει».
Στη συνέχεια, απαρίθμησε μερικά από τα βασικά σημεία που αφορούν το σχέδιο της ΝΔ για τις Υποδομές.
Αναφορικά με την ενέργεια, σχολίασε πως η Ελλάδα πρέπει να καταστεί ενεργειακό σταυροδρόμι.
Όπως υπογράμμισε, «είναι κομβικής σημασίας ο ρόλος του ΑΔΜΗΕ. Εμείς είμαστε υπέρ της περαιτέρω ιδιωτικοποίησής του».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις (Κρήτη 1, Κρήτη 2), καθώς και στις αντίστοιχες διασυνδέσεις νήσων και άλλων σημείων της χώρας με γειτονικά κράτη.
Σχετικά με τις υποδομές φυσικού αερίου, ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ είχαν ξεκινήσει ο IGB και ο ΤΑΠ, επισημαίνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση προτίθεται να στηρίξει όλες τις πρωτοβουλίες, είτε αυτές αφορούν τη ΔΕΠΑ είτε ιδιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης