Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά τον Macron και ο Σοσιαλδημοκράτης Gabriel θέλει τη Merkel στην προεδρία της Κομισιόν

Μετά τον Macron και ο Σοσιαλδημοκράτης Gabriel θέλει τη Merkel στην προεδρία της Κομισιόν
Το ζήτημα της διαδοχής του Juncker στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συζητηθεί μεταξύ των ηγετών της ΕΕ στην αποψινή Σύνοδο Κορυφής
Εν μέσω πιέσεων βρίσκεται η γερμανίδα καγκελάριος A. Merkel για να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Κομισιόν μετά την λήξη της θητείας του Jean Claude Juncker.
Το θέμα άνοιξε για πρώτη φορά ο γάλλος πρόεδρος Macron ο οποίος δήλωσε ότι θα στήριζε την υποψηφιότητα της γερμανίδας καγκελαρίου εάν η Merkel αποφάσιζε να μετακομίσει στις Βρυξέλλες με τον Γερμανό πρώην υπουργός Εξωτερικών, Σοσιαλδημοκράτη Sighmar Gabriel να δηλώνει επίσης υποστηρικτής της Merkel για την προεδρία της Κομισιόν.
Το ζήτημα της διαδοχής του Juncker στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συζητηθεί μεταξύ των ηγετών της ΕΕ στην αποψινή Σύνοδο Κορυφής και φυσικά οι φωνές που πληθαίνουν εντός της ΕΕ για την υποψηφιότητα Merkel δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.
Σε άρθρο του στη γερμανική Handelsblatt ο Gabriel υποστηρίζει ότι «η Γερμανίδα καγκελάριος είναι στην παρούσα φάση, πέραν του Γάλλου προέδρου Macron και του Σοσιαλδημοκράτη Frans Timmermans η μοναδική προσωπικότητα που γνωρίζει το ειδικό βάρος της Ευρώπης στην υφήλιο κι είναι έτοιμη να το υπερασπιστεί ακόμη και απέναντι σε σφοδρές αντιδράσεις».
Και συμπληρώνει λέγοντας οτι «από πολιτικής σκοπιάς οι Ευρωπαίοι βρισκόμαστε στη μέση ενός παγκόσμιου ανταγωνισμού μεταξύ των φιλελεύθερων δημοκρατιών και των αυταρχικών προτάσεων. Και για να περάσει η Ευρώπη αυτό το τεστ θα πρέπει να κινητοποιήσει ό,τι καλύτερο διαθέτει. Κι η Merkel είναι η καλύτερη γι’ αυτή την αποστολή». Το ερώτημα είναι κατά πόσον η καγκελάριος είναι διατεθειμένη να το ξανασκεφτεί...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης