Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,5% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2019

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -0,5% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Μάιο του 2019
Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις
Πτώση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (20/6) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -0,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι των αναθεωρημένων στοιχείων που αφορούν τον Απρίλιο του 2019 και τα οποία έδειξαν επίσης πτώση της τάξεως του -0,1%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι πωλήσεις καυσίμων, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά -0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018 καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +2,2%.
Παράλληλα, σε ετήσια βάση, οι συνολικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +2,3% έναντι +5,2% τον Απρίλιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +2,7%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου αποτέλεσαν το 19,3% των συνολικών πωλήσεων για τον Μάιο του 2019, καταγράφοντας ετήσια άνοδο της τάξεως του +8,2%.
Όσον αφορά το τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου 2019, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +1,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, με τους τομείς του κλάδου λιανικών πωλήσεων να καταγράφουν σχεδόν όλοι ανάπτυξη για το σχετικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης