Διεθνή

Οι παγκόσμιες τράπεζες στρέφονται στους καταθέτες offshore εταρειών για την απόκτηση 18 τρισ. δολαρίων

Οι παγκόσμιες τράπεζες στρέφονται στους καταθέτες offshore εταρειών για την απόκτηση 18 τρισ. δολαρίων
Αυτοί οι καταθέτες θα αυξηθούν κατά 6,2% τα επόμενα πέντε χρόνια σύμφωνα με έρευνα του Boston Consulting Group
Οι καταθέτες με περιουσιακά στοιχεία 250.000 έως 1 εκατομμύριο δολάρια είναι το νέο κοινό για το οποίο "μάχονται" οι τράπεζες παγκοσμίως, καθώς η μείωση των καταθέσεων, τους αναγκάζει να στραφούν και σε μικρότερους καταθέτες το σύνολο της περιουσία των οποίων ωστόσο υπολογίζεται σε 18 τρισ δολάρια παγκοσμίως.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, περίπου 76 εκατομμύρια άνθρωποι με 18 τρισεκατομμύρια δολάρια βρίσκονται σε αυτό το "φάσμα" ενώ άλλα 4 εκατομμύρια εντάσσονται σε αυτή την "ομάδα" κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με έκθεση του Boston Consulting Group, ο ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών για την απόκτηση αυτής της ομάδας καταθετών έχει αναθερμανθεί, καθώς
οι τράπεζες, τα fintechs, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και οι on line brokers πραγματικά κονταροχτυπιούνται για την απόκτησή τους .
Μεγάλες τράπεζες, όπως η UBS Group AG, η Morgan Stanley και η Bank of America Corp. έχουν επικεντρωθεί στην επέκταση του πελατολογίου τους από ανθρώπους που απέκτησαν ολόκληρες περιουσίες, τις οποίες έχουν "τοποθετήσει" σε υπεράκτιες εταιρείες.
Οι τράπεζες προσπαθούν να προσελκύσουν τον τεράστιο αυτό πλούτο παρέχοντας ασφάλεια στις καταθέσεις καθώς όλο και περισσότερες αρχές παγκοσμίων έχουν βάλει στο στόχαστρο τους αυτές τις περιουσίες στο πλαίσιο ελέγχων για ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή και κρυμμένο πλούτο μετά από μια μακρά σειρά από σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται γνωστά πρόσωπα και πολιτικοί.
Η ομάδα αυτή των "εύπορων καταθετών" προβλέπεται να αυξηθεί κατά 6,2% τα επόμενα πέντε χρόνια σύμφωνα με την έρευνα του Boston Consulting Group.
Κι ενώ η αύξηση αυτή είναι πιο αργή από την αύξηση των δισεκατομμυριούχων, είναι υψηλότερη στην κλίμακα της αύξησης του παγκόσμιου πλούτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης