Τελευταία Νέα
Πολιτική

Opinion Poll: Το 40% προσεγγίζει η ΝΔ, άνετα φτάνει στην αυτοδυναμία – Στις 12 μονάδες η διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ

tags :
Opinion Poll: Το 40% προσεγγίζει η ΝΔ, άνετα φτάνει στην αυτοδυναμία – Στις 12 μονάδες η διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ
Μεγάλες ανατροπές στα μικρότερα κόμματα
Κοντά στο 40% φαίνεται πως κινείται η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ φτάνει άνετα στην αυτοδυναμία αφήνοντας πίσω της ακόμα και 12 ποσοστιαίες μονάδες το ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Πρώτο Θέμα, η ΝΔ στην απλή πρόθεση ψήφου λαμβάνει 34,5% έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,1%, το ΚΚΕ με 3,8%, η Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου με 3,2%, το ΜέΡΑ25 του κ. Βαρουφάκη με 3%, ενώ η Χρυσή Αυγή καταποντίζεται στο 1,8%.


Εάν δεν προσμετρηθούν τα λευκά, τα άκυρα και όσοι δηλώνουν αποχή, η ΝΔ φτάνει στο 36,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24,5%, το ΚΙΝΑΛ στο 5,4%, το ΚΚΕ στο 4%, η Ελληνική Λύση στο 3,4%, το ΜεΡΑ25 στο 3,2% και η Χρυσή Αυγή στο 1,9%.

Με βάση την εκτίμηση ψήφου που κάνει στη συνέχεια η Opinion Poll, «μοιράζοντας» τους αναποφάσιστους με βάση την εκλογική τους συμπεριφορά στις ευρωεκλογές, η ΝΔ φτάνει στο 39,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27%, το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 4,6%, ο κ. Βαρουφάκης στο 4,1%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,6%, ενώ η Χρυσή Αυγή στο 3,3%.
Από τα άλλα κόμματα το μόνο που δείχνει κάπως ικανό να προσεγγίσει το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που καταγράφεται στο 2,3%.

Βάσει της δημοσκόπησης, μεγάλες ανατροπές υπάρχουν στα μικρότερα κόμματα.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι αισθητά κάτω από την επίδοσή του στις 26 Μαΐου, το ΚΚΕ επιβεβαιώνει την τάση απωλειών, ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΜεΡΑ25 εμφανίζονται να μπαίνουν άνετα στη Βουλή.
Από εκεί και πέρα τόσο η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου όσο και Χρυσή Αυγή φέρονται να δίνουν μάχη για να μπουν στη Βουλή.
Όσον αφορά την παράσταση νίκης το 83,6% βλέπει νίκη της ΝΔ ενώ μόλις το 9,1% υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει τη διαφορά και να κερδίσει στις εθνικές εκλογές.
Πάντως το 49,1% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές σε αντίθεση με το 46,6% που τάσσεται υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Όσον αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο κ.Μητσοτάκης κινείται στο 36% έναντι 24,7% του κ.Τσίπρα με τον «κανένα από τους δύο» να προηγείται με 38,6%.
Ο βαθμός ικανοποίησης από την κυβερνητική πολιτική φτάνει στο 26,5%, ενώ ο αντίστοιχος για την παρουσία της ΝΔ στο 37,3%.








www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης