Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η ηρωική μάχη ενός 19χρονου Έλληνα με τον καρκίνο

tags :
Η ηρωική μάχη ενός 19χρονου Έλληνα με τον καρκίνο
«Όλα ξεκίνησαν από ένα πόνο στο γόνατο» λέει ο πατέρας του Θεόδωρου που έχασε το παλληκάρι του το Απρίλη προειδοποιώντας τους γονείς να μην παίρνουν ως δεδομένο ότι οι πόνοι στα γόνατα είναι αθώοι
Ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος από το Σίδνεϊ, είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του.
Ο καρκίνος εντούτοις είχε διαφορετικά σχέδια για τη ζωή του 19χρονου νεαρού που τον Απρίλη έχασε την παρατεταμένη μάχη μαζί του.
Σοκαρισμένος ακόμα από τον άδικο χαμό του παιδιού του ο πατέρας του, Γιώργος, γιατρός στο επάγγελμα με έδρα το Χονγκ Κονγκ, μίλησε στο «Νέο Κόσμο» για την μάχη που έδωσε το παιδί του με απώτερο στόχο την ενημέρωση των γονέων για τον ύπουλο καρκίνο που είναι το οστεοσάρκωμα, το οποίο επηρεάζει τα κύτταρα που αναπτύσσονται στον ιστό των οστών, κυρίως στους νέους ενήλικες.
Το οστεοσάρκωμα είναι μία από τις συχνότερες μορφές καρκίνου των οστών.
«Είναι ένας επιθετικός καρκίνος που πλήττει πολλούς νέους ανθρώπους.
Αρχίζει συνήθως με πόνο που πολλοί γονείς και ασθενείς νομίζουν ότι είναι αθώος και τον αποδίδουν σε τραυματισμό ή κόπωση» λέει ο ομογενής γιατρός και πατέρας του 19χρονου Θεόδωρου.
«Στο παιδί μας άρχισε με πόνο στο γόνατο, τον οποίο αρχικά πίστευα ότι σχετιζόταν με τον αθλητισμό.
Λίγο καιρό αργότερα και μετά από τις σχετικές εξετάσεις ο Θεόδωρος διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα και όγκο 34 εκατοστών στο δεξιό μηρό.
«Είναι κρίσιμο για τους γονείς να εξετάσουν διεξοδικά κάποιο επίμονο πόνο που τα παιδιά τους μπορεί να περνούν κατά τη διάρκεια αυτών των αναπτυξιακών σταδίων στην εφηβεία.
Το κλειδί είναι η ταχεία διάγνωση και θεραπεία αυτού του καρκίνου» λέει ο Γιώργος.
Ο Θεόδωρος πολέμησε το οστεοσάρκωμα για πέντε χρόνια.
Για την θεραπεία του ταξίδεψε στο Χονγκ Κονγκ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα, την Κίνα και τέλος στη Γερμανία για χημειοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση.
Ο Γιώργος πατέρας του κατέγραψε τη μάχη του Θεόδωρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκείνοι που παρακολουθούσαν τον αγώνα του εφήβου είδαν από κοντά την απόλυτη αποφασιστικότητά του να ξεπεράσει τον καρκίνο.
Παρά τη μάχη του όμως και τις πολλές ώρες που περνούσε στο νοσοκομείο για την θεραπεία του, ο Θεόδωρος ποτέ δεν έχασε το χαμόγελό του.
Συνέχισε με τις σπουδές του και διακρίθηκε στο σχολείο.
Ολοκλήρωσε τις δευτεροβάθμιες σπουδές του το 2018 στο Διεθνές Αυστραλιανό Σχολείο στο Χονγκ Κονγκ παίρνοντας το απολυτήριο Γυμνασίου (HSC) Νέας Νότιας Ουαλίας, με άριστους βαθμούς.
Ο Θεόδωρος μιλούσε αγγλικά, ελληνικά, την κινεζική και γερμανικά.
Τα αποτελέσματα του HSC ήταν τόσο καλά που εξαιρετικά τον Μάρτιο, που η πολιτεία τον τίμησε με το βραβείο Brother John Taylor Memorial Award, ένα βραβείο που έλαβαν μόλις τρεις οι αριστούχοι μαθητές της πολιτείας ως ένδειξη αναγνώρισης των εξαιρετικών ακαδημαϊκών τους επιτεύγματα το 2018, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζαν ακραίες αντιξοότητες.
Τα εξαιρετικά αποτελέσματα του Θεόδωρου του εξασφάλισαν θέση στο διάσημο King’s College του Λονδίνου για να παρακολουθήσει μαθήματα ιστορίας και γλώσσας και τη δυνατότητα να σπουδάσει σε πανεπιστήμια της Αυστραλίας.
Το όνειρό του ήταν να επιστρέψει στην γενέτειρά του, το Σίδνεϊ, για να ξεκινήσει τις τριτοβάθμιες σπουδές το 2020.
Ο Θεόδωρος αγάπησε πολύ την Ελλάδα, όπου πέρασε ένα μεγάλο μέρος της μαθητικής του ζωής και ονειρευόταν να εμπλακεί στην πολιτική ζωή της για να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την οικονομική κρίση.
Στην πραγματικότητα, οι ιδέες του δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Ήταν λάτρης της φιλοσοφίας και του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και ένα μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του το αφιέρωνε στο να μελετά τους αρχαίους Έλληνες σοφούς.
«Για έναν γονέα, αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης που θα μπορούσε να ζήσει.
Να χάνει το παιδί του από τον καρκίνο. Ο Θεόδωρος ήθελε στην μνήμη το να κάνω ό, τι μπορώ για να ευαισθητοποιήσω τους συνανθρώπους μας για αυτόν τον καρκίνο» λέει ο πατέρας του.
«Ελπίζω ότι ο θάνατος του γιου μου να σημαίνει κάτι και να σώσει άλλες ζωές.
Έτσι ώστε κανένα άλλο παιδί και η οικογένειά του να περάσουν αυτά που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια».
Ο Θεόδωρος άφησε την τελευταία του ανάσα στη Γερμανία τον Απρίλιο και ενταφιάστηκε στην Αθήνα, την πόλη που αγαπούσε με πάθος.

Ε. Σ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης