Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν κατασκοπευτικό drone των ΗΠΑ – Διαψεύδει το Πεντάγωνο

tags :
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν κατασκοπευτικό drone των ΗΠΑ – Διαψεύδει το Πεντάγωνο
Κανένα αμερικανικό αεροσκάφος δεν πετούσε στην περιοχή υποστήριξε ο Αμερικάνος πλοίαρχος Bill Urban
Στην κατάρριψη ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους προχώρησαν οι Φρουροί της Επανάστασης όπως μετέδωσαν ιρανικά ΜΜΕ, πληροφορία πάντως που διαψεύδουν οι ΗΠΑ, τονίζοντας ότι στην περιοχή αυτή δεν πετούσε αμερικανικό αεροσκάφος.
Συγκεκριμένα, το Press TV, το αγγλόφωνο κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν, μετέδωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης κατέρριψαν κατασκοπευτικό drone των ΗΠΑ που παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο πάνω από την παράκτια επαρχία Χορμουζγκάν, στο νότιο τμήμα του Ιράν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αεροσκάφος, τύπου RQ-4 Global Hawk (το οποίο σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Northrop Grumman μπορεί να πετά σε μεγάλη ύψη για περισσότερες από 30 ώρες), «καταρρίφθηκε από τις αεροπορικές δυνάμεις» των Φρουρών της Επανάστασης «κοντά στην περιφέρεια Κουχμουμπαράκ», αφού «παραβίασε τον ιρανικό εναέριο χώρο».
Ωστόσο, το Πεντάγωνο έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία.
«Κανένα αεροσκάφος των ΗΠΑ δεν επιχειρούσε στον ιρανικό εναέριο χώρο σήμερα», διαβεβαίωσε ο πλοίαρχος Bill Urban, εκπρόσωπος του μεικτού διοικητηρίου των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (USCENTCOM), ο οποίος δεν έκανε κάποιο άλλο σχόλιο.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι οι Ιρανοί προσπάθησαν να καταρρίψουν ένα αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος την περασμένη εβδομάδα και ότι την 6η Ιουνίου οι Χούθι, οι σιίτες αντάρτες της Υεμένης που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, κατάφεραν να καταρρίψουν ένα άλλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης