Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν 16,5 τόνοι κοκαΐνης αξίας 1 δισ. δολαρίων σε πλοίο στη Φιλαδέλφεια

tags :
ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν 16,5 τόνοι κοκαΐνης αξίας 1 δισ. δολαρίων σε πλοίο στη Φιλαδέλφεια
Μεγάλο χτύπημα στο εμπόριο ναρκωτικών από τις ΗΠΑ
Οι Αρχές συνέλαβαν και απήγγειλαν κατηγορίες σε δύο μέλη του πληρώματος, τον I. Duracevic και τον F. Tiagasa.
Οι δύο άνδρες ομολόγησαν στους αστυνομικούς ότι βοήθησαν να φορτωθεί η κοκαΐνη στο πλοίο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.
«Αυτή η ποσότητα κοκαΐνης θα μπορούσε να σκοτώσει εκατομμύρια - εκατομμύρια- ανθρώπους» υπογράμμισε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας W. MacSuein μέσω Twitter, αφού ανακοίνωσε την κατάσχεση.
Οι υπηρεσίες του υπολογίζουν ότι η αξία πώλησης της κοκαΐνης στον δρόμο ανέρχεται σε 1 δισ. δολάρια και πλέον.
Σύμφωνα με δεδομένα της εφαρμογής για τον εντοπισμό πλοίων του Reuters, το φορτηγό πέρασε από τη Χιλή, το Περού, την Κολομβία και τον Παναμά τον περασμένο μήνα.
Είχε τελικό προορισμό την Ευρώπη.
Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Mediterranean Shipping Company ανέφερε ότι είναι ενήμερη για το συμβάν και ότι έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να εμποδίσει τη διακίνηση ναρκωτικών.
Η ποσότητα που κατασχέθηκε συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί στην ιστορία των ΗΠΑ: το 1989 κατασχέθηκε ποσότητα 21 τόνων κοκαΐνης στην Καλιφόρνια ενώ, την ίδια χρονιά, κατασχέθηκε ποσότητα 14 τόνων κοκαΐνης στο Τέξας.
Η κοκαΐνη παραμένει ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα ναρκωτικά στις ΗΠΑ, χώρα όπου καταναλώνεται η μεγαλύτερη ποσότητα της παράνομης διεγερτικής ουσίας αυτής στον πλανήτη, επισημαίνουν ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι.
Στην έκθεσή της για το 2018, η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA) σημείωνε ότι η χρήση κοκαΐνης συνέχισε να αυξάνεται το 2016 και το 2017, καθώς και ότι το 93% της κοκαΐνης που διακινείται στις ΗΠΑ προέρχεται από την Κολομβία και άλλο ένα 4% από το Περού.
Το 2017, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιούσε στην έκθεσή του για τη διακίνηση ναρκωτικών παγκοσμίως ότι κατέγραφε «ανησυχητικές ενδείξεις» για το ότι «η χρήση και η διαθεσιμότητα κοκαΐνης στις ΗΠΑ βρίσκεται σε άνοδο για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης