Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζεσταίνουν τις εκλογικές τους μηχανές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με κινδυνολογία και Πικραμένο

tags :
Ζεσταίνουν τις εκλογικές τους μηχανές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με κινδυνολογία και Πικραμένο
Συμφωνούν διαφωνώντας για τις προκλήσεις της Τουρκίας
Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου κι αρχίζει να ζεσταίνεται το προεκλογικό κλίμα με τον Αλέξη Τσίπρα να παραμένει συνεπής στον στόχο του να συσπειρώσει και να προσελκύσει τους αναποφάσιστους.
Παράλληλα, τόσο στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις όσο και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός προτάσει την ασφάλεια των εργαζομένων καθώς και την οικονομική πορεία της χώρας ενώ επιμένει και στα θέματα εθνικής ασφάλειας.
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας κάλεσε και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αφήσουν την κριτική στο ΚΥΣΕΑ και να στοιχηθούν στην εθνική γραμμή.
Την ίδια ώρα, επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα κινδυνολογίας αποδομώντας το πρόγραμμα της ΝΔ.
Σε κάθε περίπτωση, το δίλημμα που θέτει ενόψει των εθνικών  εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας καθώς επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία ότι στις ευρωεκλογές εκφράστηκε η δυσαρέσκεια των πολιτών αλλά η ψήφος αφορούσε την Ευρώπη ενώ στις 7 ιουλίου, αν η διακυβέρνηση της χώρας δοθεί στην ΝΔ, τότε, κινδυνεύουμε, όπως τονίζει, να τη δώσουμε στα χέρια αυτών που μας χρεοκόπησαν.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει την ανατροπή, να γυρίσει το κακό σκορ των ευρωεκλογών για το κυβερνών κόμμα παραπέμποντας στην ανατροπή της Λίβερπουλ στον ημιτελικό του τσάμπιονς λιγκ.

Επικεφαλής στο Επικρατείας της ΝΔ ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεφύλαξε μια είδηση μιλώντας στο star channel ανακοινώνοντας τον πρώτο και τον τελευταίο υποψήφιο που θα απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Επικεφαλής, στο ψηφοδέλτιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα είναι ο  ανώτατος δικαστικός, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.
Μεταγενέστερα, όπως θυμόμαστε, πέρασε και από την περιπέτεια της Νοβάρτις, στοχοποιήθηκε όπως αποδείχθηκε εν τέλει χωρίς να υπάρχει κανένα έρεισμα και καμία εμπλοκή του ίδιου σε αυτή την υπόθεση.
Και τελευταίος, 12ος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος, σε μια θέση που χαρακτηρίζεται τιμητική, τοποθετείται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει συνδεθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ παλαιότερα ήταν δίπλα στον Σταύρο Θεοδωράκη.
Βέβαια όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης στην αναφορά που έκανε στο πρόσωπο του κ. Μαρκουλάκη, δεν είναι μέλος της ΝΔ. Και αυτό έχει τη σημασία του καθώς με αυτή την επιλογή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να σηματοδοτήσει το άνοιγμά του έξω από τα παραδοσιακά τείχη της κεντροδεξιάς παράταξης έτσι ώστε να αποκομίσει και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τους πολίτες.
Σε αυτό άλλωστε μας προϊδέασε ότι επενδύει και κατά την επίσκεψή του στην Πετρούπολη, την Τετάρτη, μια λαϊκή συνοικία της δυτικής Αττικής στην οποία πολιτεύεται και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αφού θα είναι μια από τις περιφέρειες που θα είναι υποψήφιος.
Κατά τα λοιπά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστιάζει στην Παρασκευή οπότε και θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο, το πρόγραμμα της ΝΔ.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναμένεται να αναφέρει συνολικά τις θέσεις της ΝΔ για την οικονομία, την υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια την κοινωνική πολιτική ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει κι ένα φυλλάδιο 20 σελίδων το οποίο θα επιδιώξουν από την Πειραιώς να φτάσει σε κάθε πολίτη προκειμένου να γίνουν ξεκάθαρες και γνωστές οι θέσεις του κόμματος.
Στο πλαίσιο της συστράτευσης των στελεχών της ΝΔ, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επόμενη εβδομάδα η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή  στη Θεσσαλονίκη.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι κλειδώνει μια δημόσια τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή στις 26 Ιουνίου οπότε και σε ειδική εκδήλωση που προετοιμάζεται από την διοικούσα επιτροπή της Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι της Α και Β περιφέρειας.
Μάλιστα, θα είναι η πρώτη ομιλία του Κώστα Καραμανλή μετά από 10 χρόνια καθώς η τελευταία φορά, ήταν τον Οκτώβριο του 2009 στο πεδίο του Άρεως.
Κατά πληροφορίες ο κ. Καραμανλής θα επιμείνει στη σταθερότητα και στην ανάγκη σταθερής κυβέρνησης την επόμενη μέρα.

Συμφωνούν διαφωνώντας για τις προκλήσεις της Τουρκίας

Την ίδια ώρα την πολιτική ζωή του τόπου βαραίνουν οι προκλήσεις της Τουρκίας που θα βρεθούν στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής όπου θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Συνεπώς, Αθήνα και Λευκωσία, στρέφουν τα βλέμματα στις Βρυξέλλες και στην Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σήμερα στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ με την κυπριακή κυβέρνηση μάλιστα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο βέτο στις αποφάσεις για τη διεύρυνση αν οι Βρυξέλλες δεν προχωρήσουν σε κυρώσεις.
Οι προειδοποιήσεις πάντως που απηύθυνε το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων δεν άγγιξαν την Άγκυρα η οποία επιμένει να προκαλεί προαναγγέλοντας νέες γεωτρήσεις και προχωρώντας σε άσκηση με πραγματικά πυρά μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου την ώρα που η Τουρκοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι σκοπεύει να ανοίξει την Αμμόχωστο.
Μέσα σε αυτό το κλίμα οι 28 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται από σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής να δρομολογήσουν αποφάσεις για την Τουρκία.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης