Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell: Μειώνεται το ρίσκο στις αγορές – Ικανοποιητικές οι επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας

tags :
Powell: Μειώνεται το ρίσκο στις αγορές – Ικανοποιητικές οι επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας
Οι δηλώσεις του Jerome Powell μετά τη συνεδρίαση της Fed 
Η αβεβαιότητα που επισκίασε τις αγορές φαίνεται να υποχωρεί, εκτιμά ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve, Fed), Jerome Powell, στον απόηχο της συνεδρίασης κατά την οποία η Fed αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος 2,25%-2,50%.
Παράλληλα, ο κ. Powell ανέφερε ότι η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών αποδίδει «καλώς», ενώ διαβεβαίωσε πως η Fed θα πράξει τα δέοντα για να διατηρηθεί η «βιώσιμη ανάπτυξη».
Ο επικεφαλής της Τράπεζα σημείωσε ότι ορισμένα μέλη της FOMC επιδίωξαν μείωση των επιτοκίων, επικαλούμενα την επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος.
Ο κ. Powell ανέφερε πως τα μέλη της Επιτροπής θα εστιάσουν στο αν ο νέος γύρος νομισματικής χαλάρωσης θα αφορά μία περικοπή επιτοκίων κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης, υπογραμμίζοντας ότι γνώμονα θα αποτελέσει ο πληθωρισμός -ο οποίος «για λίγο» δεν θα φθάσει τον στόχο του 2%- και τα οικονομικά στοιχεία της χώρας, χωρίς, όμως, «υπερβολικές αντιδράσεις» σε ορισμένα στοιχεία.
«Έχουμε τα βλέμματά μας στην αβεβαιότητα που επικρατεί, να δούμε αν έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη.
«Δεν βλέπουμε πραγματικά σημάδια πλήρους απασχόλησης», είπε μεταξύ άλλων.
Επίσης, ξεκαθάρισε πως η Federal Reserve -απαντώντας έμμεσα στον Donald Trump- δεν ασχολείται με την ισοτιμία του δολαρίου ΗΠΑ, καθώς αυτό «είναι δουλειά του υπουργείου Οικονομικών».
Παράλληλα, διαμήνυσε ότι το πρόγραμμα συρρίκνωσης του ισολογισμού φθάνει στο τέλος.
Τέλος, εν μέσω κόντρας με τον πρόεδρο Donald Trump, διαβεβαίωσε πως θα εξαντλήσει τη θητεία του στο τιμόνι της Federal Reserve.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης