Σοκάρουν οι διάλογοι δολοφόνων του Khashoggi: Θα κόψω το πτώμα στο πάτωμα

Σοκάρουν οι διάλογοι δολοφόνων του Khashoggi: Θα κόψω το πτώμα στο πάτωμα
«Έφτασε ο αμνός της θυσίας;» «Θα μπορέσουμε να βάλουμε τον κορμό σε σακούλα;». «Όχι. Είναι πολύ βαρύς. Πρώτα θα κόψω το πτώμα στο πάτωμα»: Οι δολοφόνοι του Khadhoggi ανησυχούν περιμένοντας το θύμα τους
Λεπτά πριν ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος J. Khashoggi δολοφονηθεί και το πτώμα του διαμελιστεί τον Οκτώβριο του 2018, δύο από τους δολοφόνους του, περιμένοντας στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ανησυχούσαν για τη διεκπεραίωση της αποστολής που είχαν αναλάβει.
«Θα μπορέσουμε να βάλουμε τον κορμό σε σακούλα;», διερωτήθηκε ο A. Mutreb, ο Σαουδάραβας αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών, που εργαζόταν ως ανώτερος σύμβουλος του πρίγκιπα διαδόχου του σουνιτικού βασιλείου, Mohammed Bin Salman, σύμφωνα με την έκθεση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ A. Kalamar.
«Όχι.
Είναι πολύ βαρύς», απάντησε στον Mutreb ο S. Tubaigi, ιατροδικαστής από το υπουργείο Εσωτερικών, η αποστολή του οποίου ήταν να διαμελίσει και να ξεφορτωθεί το πτώμα.
Ήλπιζε ωστόσο ότι η δουλειά του θα ήταν «εύκολη».
Και συνέχισε…
«Οι αρθρώσεις θα διαχωριστούν.
Δεν είναι πρόβλημα.
Το πτώμα είναι βαρύ.
Πρώτα θα το κόψω στο πάτωμα.
Αν πάρουμε πλαστικές σακούλες και το κόψουμε σε κομμάτια, θα έχουμε τελειώσει.
Θα τα τυλίξουμε όλα μαζί».
Ο Mutreb φέρεται ως ο αρχηγός του 15μελούς σαουδαραβικού αποσπάσματος, το οποίο εστάλη στην Κωνσταντινούπολη για να σκοτώσει τον δημοσιογράφο και βρισκόταν σε απευθείας επαφή με το γραφείο του πρίγκιπα διαδόχου, του MBS, μετά την δολοφονία.
Ο Mutreb και δέκα ακόμη δικάζονται σήμερα σε δίκη κεκλεισμένων των θυρών στη Σαουδική Αραβία για τον ρόλο τους στην υπόθεση.
Μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει μέρος κάποιων ηχογραφήσεων μέσα από το κτίριο του προξενείου την 2α Οκτωβρίου, μέρα της δολοφονίας Khashoggi , αλλά η έκθεση της ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ αποκαλύπτει νέες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.
Στο τέλος του διαλόγου του με τον Tubaigi, ο Mutreb ρωτά αν έφτασε «ο αμνός της θυσίας».
Το όνομα του Khashoggi δεν αναφέρεται πουθενά, αλλά δύο λεπτά μετά ο αρθρογράφος της Washington Post μπαίνει στο κτίριο.
Τον συνοδεύουν στο γραφείο του γενικού πρόξενου στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, όπου και συναντά τον Μούτρεμπ, τον οποίο ήξερε από την εποχή που συνεργάζονταν, πριν από χρόνια, στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Λονδίνο.
Ο Mutreb του λέει να στείλει στον γιο του ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό.
«Τι να του πω;
Θα σε δω σύντομα;
Δεν μπορώ να του πω για απαγωγή», απαντά ο Khashoggi.
«Συντόμευσέ το», του απαντά ο Mutreb.
«Βγάλε το σακάκι σου».
«Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό μέσα σε μια πρεσβεία;», διερωτάται ο Khashoggi.
«Δεν θα γράψω τίποτε», λέει.
«Πληκτρολογήστε το μήνυμα κύριε Khashoggi.
Κάντε γρήγορα. Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε επειδή στο τέλος θα σας πάρουμε πίσω στη Σαουδική Αραβία και αν δεν μας βοηθήσετε ξέρετε τι θα γίνει στο τέλος.
Επιτρέψτε σε αυτή την υπόθεση να έχει ένα καλό τέλος», λέει ο Mutreb.
Η έκθεση αναφέρει ότι το υπόλοιπο μέρος του ηχητικού αρχείου περιλαμβάνει ήχους κίνησης, αγκομαχητά και ήχους από πλαστικές σακούλες που τυλίγονται.
Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες κατέληξαν ότι οι ήχοι αυτοί ακούγονται μετά από την δολοφονία του δημοσιογράφου, καθώς τα μέλη του σαουδαραβικού αποσπάσματος τεμαχίζουν το πτώμα του, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS