Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Μία τρίτη σύνοδος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Β. Κορέα θα οδηγήσει στην αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου

Ν. Κορέα: Μία τρίτη σύνοδος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Β. Κορέα θα οδηγήσει στην αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου
Το Υπουργέιο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας τόνισε ότι είναι αναγκαίο να διατηρηθεί ένα περιβάλλον που θα είναι φιλικό προς τον διάλογο
Τη θέση ότι μία τρίτη σύνοδος κορυφής ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρακτικά βήματα για την αποπρυηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, διατύπωσε σήμερα (19/6) η Νότια Κορέα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο υπουργός Ενοποίησης της χώρας, Kim Yeon-chul.
Ειδικότερα, ο κ. Kim δήλωσε ότι παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ, οι δύο πλευρές «είναι απαραίτητο να διατηρήσουν ένα περιβάλλον που θα είναι φιλικό προς τον διάλογο».
«Τώρα είναι η στιγμή για να πραγματοποιηθούν όλες οι προσπάθειες ώστε να διασφαλίσουμε ότι μία τρίτη σύνοδος κορυφής μεταξύ της Βόρειας Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών θα οδηγήσει σε πρακτικά βήματα προς την αποπυρηνικοποίηση και την ειρηνευτική διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νοτιοκορεάτης υπουργός.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «απαιτούνται ορισμένες προσπάθειες και χρόνος ώστε να περιοριστούν οι διαφορές σε τεχνικά ζητήματα», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτό που είναι σημαντικό είναι η ταχεία επανέναρξη του διαλόγου».
Ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας ζήτησε επίσης από την Ουάσιγκτον να πιστέψει ότι η Πιονγιάνγκ θα τιμήσει τη συμφωνία, ενώ παράλληλα κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να ολοκληρώσει τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησης.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός του μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι έλαβε μία επιστολή από τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι οι δύο χώρες θα επανεκκινήσουν σύντομα τις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης