Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα 250 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση της EBRD στον ενεργειακό τομέα της Τουρκίας το 2019

Στα 250 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση της EBRD στον ενεργειακό τομέα της Τουρκίας το 2019
Η ΕΤΑΑ έχει ήδη επενδύσει 100 εκατ. δολάρια σε μετοχή της Ictas Surdurulebilir Enerji Yatirimlari, του βραχίονα ανανεώσιμης ενέργειας της IC Energy Holding της Τουρκίας
Στα επίπεδα των 250 εκατ. ευρώ ετησίως αναμένεται να διατηρηθεί η χρηματοδότηση της EBRD στον ενεργειακό τομέα της Τουρκίας και το 2019, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος της ομάδας για την αειφόρο υποδομή στην ΕΤΑΑ, Nandita Parshad.
Μέχρι στιγμής, η EBRD έχει επενδύσει άμεσα περίπου 1,6 δισ. ευρώ στον ενεργειακό τομέα στην Τουρκία σε 22 περιπτώσεις με δάνεια, μετοχές και ομόλογα.
Φέτος, η ΕΤΑΑ έχει ήδη επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχή της Ictas Surdurulebilir Enerji Yatirimlari, του βραχίονα ανανεώσιμης ενέργειας της IC Energy Holding της Τουρκίας, ανέφερε. Η εταιρία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο δέκα υδροηλεκτρικών σταθμών συνολικής χωρητικότητας 400 MW.
"Με την εισροή των κονδυλίων της ΕΤΑΑ, σχεδιάζει τώρα να επενδύσει σε αιολικά πάρκα και ηλιακά έργα με συνδυασμένη χωρητικότητα μέχρι 250 megawatts." Η Equity είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να υποστηρίξουμε την περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Τουρκία " είπε.
Πρόσθεσε ότι η επένδυση της EBRD στην Ictas θα χρηματοδοτήσει επίσης μερικώς την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση της υδροηλεκτρικής μονάδας Kadincik, στο Mersin, στο νότιο τμήμα της Τουρκίας.
Η Ictas κέρδισε το διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης των υδροηλεκτρικών σταθμών Kadincik με συνολικά 126 megawatts.
Έτσι, θα υπάρξουν περισσότεροι παίκτες του ιδιωτικού τομέα στον τουρκικό τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που είναι καλό για τον ανταγωνισμό που ανοίγει το δρόμο για χαμηλότερες τιμές ενέργειας και διαφοροποίηση των προμηθειών, ανέφερε η Parshad.

Ο τομέας των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας χρειάζεται βεβαιότητα για την περίοδο μετά το 2020

Είπε ότι η ΕΤΑΑ εργάζεται επί του παρόντος για μια σειρά έργων για νέες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα της Τουρκίας. Ωστόσο, δεν μπορούσε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πρώιμα στάδια.
"Βέβαια, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε σαφή εστίαση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Τουρκία και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους για την τόνωση του κλάδου.
Η κ. Parshad επεσήμανε ότι η Τουρκία πρέπει να θέσει ένα σαφές πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πρόσθεσε ότι οι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της ΕΤΑΑ, χρειάζονται βεβαιότητα για να μπορούν να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Πηγή: worldenergynews
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης