Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο 2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Βρετανία: Στο 2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019 ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,3%
Οριακή επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (19/6) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου 2,1% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,3% έναντι 0,6% τον Απρίλιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο 0,3%.
Όσον αφορά τον βασικό πληθωρισμό, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές του ενεργειακού τομέα, σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του 1,7% έναντι ανόδου 1,8% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 1,6%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε νωρίτερα η Βρετανική Στατιστική Υπηρεσίας, οι τιμές παραγωγού στη χώρα για τον ίδιο μήνα αυξήθηκαν κατά 1,8% ετησίως, καταγράφοντας επίσης επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του 2,1%.
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,3% έναντι επίσης 0,3% τον Απρίλιο και έναντι εκτιμήσεων στο 0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης