Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jinping (Κίνα): Σε ορθή κατεύθυνση η Βόρεια Κορέα – Στηρίζουμε σθεναρά τον Kim

tags :
Xi Jinping (Κίνα): Σε ορθή κατεύθυνση η Βόρεια Κορέα – Στηρίζουμε σθεναρά τον Kim
Διήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα θα πραγματοποιήσει από αύριο Πέμπτη 20/6 ο Xi Jinping
Την θέση ότι η Βόρεια Κορέα κινείται σε ορθή κατεύθυνση προκειμένου να επιλυθούν πολιτικά τα προβλήματα της κορεατικής χερσονήσου διατύπωσε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, επισημαίνοντας πως το Πεκίνο στηρίζει σταθερά τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un στην προσπάθεια του για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.
Τις θέσεις αυτές διατυπώνει ο Xi Jinping σε άρθρο του στην κρατική εφημερίδα Rodong Sinmun της Βόρειας Κορέας.
Το άρθρο δημοσιεύεται μια ημέρα πριν την επίσημη επίσκεψη του Xi Jinping στη Βόρεια Κορέα, ο οποίος θα γίνει ο πρώτος Κινέζος πρόεδρος που επισκέπτεται την χώρα τα τελευταία 14 χρόνια.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Κίνας, οι δύο χώρες θα «ενισχύσουν τη στρατηγική επικοινωνία και τις ανταλλαγές» τους, η Κίνα θα «υποστηρίξει σθεναρά» τα «επιτεύγματα» του Kim «στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού» με την ιδιότητα του ηγέτη «του Κόμματος Εργατών και του λαού» της Βόρειας Κορέας, και ιδίως την υιοθέτηση «ενός νέου στρατηγικού δρόμου, που επικεντρώνει τις προσπάθειες στην οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής του λαού».
«Θα συνεισφέρουμε ενεργά στην ειρήνη, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία στην περιοχή ενισχύοντας την επικοινωνία και τον συντονισμό με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας»  υποστηρίζει ο Xi Jinping.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης