Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Αντιπρόσωποι του Guiado κατηγορούνται για διαφθορά

Βενεζουέλα: Αντιπρόσωποι του Guiado κατηγορούνται για διαφθορά
Αντιπρόσωποι του Jouan Guiado κατηγορούνται για διαφθορά
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας δέχθηκε επικρίσεις μετά την καταγγελία ότι αντιπρόσωποί του καταχράστηκαν κεφάλαια που αποτελούσαν μέρος της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας και προορίζονταν για την κάλυψη του κόστους διαμονής στρατιωτικών από τη χώρα που έχουν αυτομολήσει στην Κολομβία.
Ο Jose Antonio Colina, πρόεδρος οργάνωσης εξορίστων από τη Βενεζουέλα με έδρα το Μαϊάμι, σε επιστολή του προς τον Jouan Guiado με ημερομηνία την 17η Ιουνίου εξέφρασε το αίσθημα «ματαίωσης που μοιράζονται οι περισσότεροι πολίτες της Βενεζουέλας (...) λόγω των φημών περί διαφθοράς [στη διαχείριση] της ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζονται για τον λαό μας που υποφέρει».
Ο Jouan Guiado διαβεβαίωσε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Σάββατο ότι απέπεμψε όλους όσους βαρύνουν υποψίες για διαφθορά και ότι ζήτησε από τις αρχές της Κολομβίας να διενεργήσουν έρευνα για τις κατηγορίες. Πρόσθεσε ότι όλα τα κεφάλαια που προορίζονται για την χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας τα χειρίζονται απευθείας οργανώσεις αρωγής και ΜΚΟ.
Ο Jouan Guiado εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή μετά την αποκάλυψη του ειδησεογραφικού ιστότοπου PanAm Post ότι δύο αντιπρόσωποί του καταχράστηκαν κεφάλαια που προορίζονταν για την κάλυψη του κόστους φιλοξενίας σε ξενοδοχεία στρατιωτικών από τη Βενεζουέλα που έχουν αυτομολήσει στην Κολομβία -υπολογίζεται ότι είναι περίπου 1.400- και ότι τα σπατάλησαν για να κάνουν πολυτελή ζωή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης