Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δια χειρός Draghi το γύρισμα της αγοράς

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δια χειρός Draghi το γύρισμα της αγοράς
ΑΓΟΡΑ: Ωραίο γύρισμα δια χειρός Draghi. Νέο QE ή μείωση επιτοκίων η δήλωση που πυροδότησε ράλι στα ομόλογα και οδήγησε τις μετοχές σε άνοδο. Πρώτα τις ευρωπαϊκές και μετά και τις ελληνικές. Η κίνηση δεν ήταν ίδια αλλά στη δημοπρασία βελτιώθηκε η εικόνα. Δεν ήταν και μικρό από το -1,44% στο +0,70%.

Ωστόσο οι τράπεζες πλην της Αττικής δέχονταν πιέσεις κυρίως από κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι οποίες είναι και δικαιολογημένες. Στη δημοπρασία μάζεψαν περισσότερο τις απώλειες. Οι αγοραστές είχαν βρει βέβαια τρόπους να γυρίσουν την αγορά στο συν. Με Jumbo, Coca Cola, ΟΠΑΠ και Motor Oil κυρίως.

Στα μικρά υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον αλλά και κάποιες υπερβολές από μετοχές για τις οποίες η στήλη βλέπει ότι τα θεμελιώδη υστερούν. Τώρα βέβαια παίζονται πολλά. Πολλοί επιχειρηματίες περιμένουν αύξηση τζίρου και κερδών από την πολιτική αλλαγή. Ποντάρουν σε αυτή, χωρίς να σημαίνει ότι πολιτικοποιούν τη… συζήτηση.

JUMBO: Με όγκο 280 χιλ. τεμάχια η μετοχή πήγε κοντά στα υψηλά της και έκλεισε στα 16,26 ευρώ με άνοδο 5,11%. Η αποτίμηση στα 2,21 δισ. ευρώ.

MOTOR OIL: Μεγάλη και εδώ η κίνηση. Στα 23,34 ευρώ στο κλείσιμο και στο +3,73% με όγκο 168 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 2,58 δις. ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Πήγε ενδοσυνεδριακά λίγο κάτω από τα 2 ευρώ, αλλά στο κλείσιμο βρέθηκε στα 2,05 ευρώ με όγκο 177 χιλ. τεμάχια. Υστερεί εννοείται σε αποτίμηση έναντι πολλών.

LAMDA: Εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι την πρωινή υποχώρηση μέχρι τα 7,91 ευρώ και τους βγήκε. Στα 8,22 ευρώ με άνοδο 1,48% και όγκο 133 χιλ. τεμάχια. Περιμένουμε από τη γενική συνέλευση να γίνει γνωστό το πώς θα χρηματοδοτηθεί το Ελληνικό.

ΕΥΔΑΠ: Δεν άρεσε στον FTSE η συγκεκριμένη για την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Τώρα σε υψηλά 4 ετών και κάτι τι έχουν να πουν; Έγραψε υψηλό ημέρας στα 7,15 ευρώ και μετά βγήκαν κάποιες πωλήσεις που τη γύρισαν μέχρι τα 6,94 ευρώ. Χαμηλό ημέρας στα 6,82 ευρώ και κλείσιμο στα 7 ευρώ με όγκο 90 χιλ. τεμάχια.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Έβδομη συνεχόμενη ανοδική. Στα 0,4410 ευρώ με άνοδο 10,25% και όγκο 1,2 εκατ. τεμάχια.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Τέταρτο συνεχόμενο limit up και με τους αγοραστές να επιμένουν υψηλότερα και να έχουν αρκετά κομμάτια προς αναζήτηση πωλητών. Όχι βέβαια ότι αντιστοιχούν και σε τίποτα υψηλά ποσά, αφού η αποτίμηση είναι στα 4,2 εκατ. ευρώ.

MODA BAGNO: Τρίτο συνεχόμενο limit down και τα κομμάτια των πωλητών δε μειώνονται. Αύριο θα έχουμε ένα αναλυτικό θέμα στις επιχειρήσεις, μετά από κουβέντα που κάναμε με μέλος της διοίκησης.

ΜΙΝΕΡΒΑ: Αφυπνίστηκε και αυτή στις τελευταίες συνεδριάσεις. Νέα άνοδος κατά 8,55% με όγκο 25 χιλ. τεμάχια. Όπως και να το κάνεις να βλέπεις μετοχές που πριν 10 μέρες δεν έκαναν πράξη, τώρα να έχουν όγκο σημαντικό για τα δεδομένα τους είναι θετική εξέλιξη.

Η προσοχή των επενδυτών θα πρέπει να είναι στραμμένη σε πιθανή αλλαγή κλίματος στη συγκεκριμένη κατηγορία μετοχών όπου ξαφνικά μειώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον και ο εγκλωβισμός είναι πιθανός. Τα θεμελιώδη θα πρέπει επίσης να αποτελούν οδηγό.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Με αποτίμηση 12,9 εκατ. ευρώ πλέον μετά το σημερινή +19,72% που έγινε με όγκο 19 χιλ. τεμαχίων. Στη χρήση 2018 είχε πωλήσεις 28,4 εκατ. ευρώ από 22,4 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 538 χιλ. ευρώ από 496 χιλ. ευρώ. Η καθαρή θέση είναι στα 19,7 εκατ. ευρώ και ο τραπεζικός δανεισμός είναι σε χαμηλά επίπεδα. Η κίνηση επομένως δικαιολογείται. Στο +76% από την αρχή του έτους.

BYTE: Κορυφαία κίνηση από τη μετοχή με άνοδο 13% και τιμή 1,33 ευρώ. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης