Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ - Ελεύθερη υπό όρους η συγκατηγορούμενή τους

tags :
Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για τη ληστεία στο ΑΧΕΠΑ - Ελεύθερη υπό όρους η συγκατηγορούμενή τους
Το δρόμο για τις φυλακές πήραν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης
Το δρόμο για τις φυλακές πήραν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή ανεφοδιασμού μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ), την περασμένη Τετάρτη, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Οι δύο άνδρες, 35 και 41 ετών, απολογήθηκαν σε τακτικό ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.
Σε αντίθεση με αυτούς, ελεύθερη υπό όρους, αφέθηκε η 39χρονη συγκατηγορούμενή τους, η οποία διώκεται για απλή συνέργεια στη ληστεία.
Οι όροι που της επιβλήθηκαν- με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα- είναι αυτοί της αυτοπρόσωπης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ.
Οι τρεις κατηγορούμενοι μετήχθησαν λίγο πριν από τις 10 το πρωί, στο Δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας. Συνοδευόμενοι από αστυνομικούς της ΕΚΑΜ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οδηγήθηκαν στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ενώπιον του οποίου απολογήθηκαν διαδοχικά.
Όπως έγινε γνωστό, ο 35χρονος και ο 41 ετών συγκατηγορούμενός του, που έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές, δεν αρνήθηκαν την εις βάρος τους καταλογιζόμενη πράξη της ληστείας, ισχυριζόμενοι πάντως ότι επέδειξαν την μέγιστη δυνατή προσοχή ώστε να μην υπάρξουν θύματα.  
Η 39χρονη, στην απολογία της, φαίνεται πως αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή στη ληστεία, μη αποδεχόμενη ότι κατόπτευε την περιοχή κι ότι ενημέρωνε τους δύο άνδρες για την άφιξη της χρηματαποστολής, όπως της καταλογίζει η δικογραφία.   
Επιπλέον εις βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, κατά περίπτωση, για τα πλημμελήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, επειδή το όχημα με το οποίο σκόπευαν να διαφύγουν έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, της παράνομης οπλοφορίας και της κατοχής μικροποσοτήτων ναρκωτικών που εντοπίστηκαν κατά τις κατ' οίκον έρευνες οι οποίες είχαν ακολουθήσει των συλλήψεων.
Οι ίδιοι κατηγορούμενοι σε κείμενο που υπέγραψαν τα προηγούμενα 24ωρα, κατά την κράτησή τους στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, και το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έστειλαν συντροφικούς χαιρετισμούς σε όσους τους στέκονται αλληλέγγυοι, τονίζοντας ότι παραμένουν σταθεροί στις αρχές και τις αξίες τους.
Έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν από νωρίς δεκάδες άτομα του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρου που κατά διαστήματα φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης προς τους διωκόμενους.
Περιμετρικά του Δικαστικού Μεγάρου είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης