Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Οι ΗΠΑ προσπαθούν εδώ και αρκετό διάστημα να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με το Ιράν

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Οι ΗΠΑ προσπαθούν εδώ και αρκετό διάστημα να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με το Ιράν
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Sergey Ryabkov, χαρακτήρισε ως «προκλητικές» τις ενέργειες της Ουάσιγκτον απέναντι στην Τεχεράνη
Στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να ξεκινήσουν έναν πόλεμνο εναντίον του Ιράν αναφέρθηκε σήμερα (18/6) ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Ryabkov, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι οι σχετικές προσπάθειες της Ουάσιγκτον συμβαίνεουν «εδώ και αρκετό διάστημα».
Ειδικότερα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως «εδώ και αρκετό καιρό, παρακολουθούμε τις συνεχείς προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να αυξήσουν την πολιτική, ψυχολογική, οικονομική και στρατιωτική πίεση προς το Ιράν».
Μάλιστα, ο κ. Ryabkov τόνισε ότι «τέτοιες πράξεις είναι προκλητικές και δε μπορούν να θεωρηθούν οτιδήποτε άλλο εκτός από μία σκόπιμη πολιτική ώστε να ξεκινήσει ένας πόλεμος».
Παράλληλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε ότι η Μόσχα θα είναι «έτοιμη» εάν η Ουάσιγκτον δώσει το πράσινο φως για την ανάπτυξη πυραύλων μέσης εμβέλειας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η Ρωσία δεν πρόκειται να προβεί σε κάποια ενέργεια εάν οι ΗΠΑ δεν προχωρήσουν σε σχετική κίνηση.
«Πιστεύω ότι αυτή είναι η υψηλότερη εκδήλωση καλής θέλησης και ευθύνης από την πλευρά μας», τόνισε ο Ρώσος αξιωαμτούχος, προσθέτοντας παράλληλα ότι «θα είμαστε έτοιμοι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσταθεροποιήσουν και κλιμακώσουν περαιτέρω την κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης