Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Γαλλία και Γερμανία οι κερδισμένες από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Barclays: Γαλλία και Γερμανία οι κερδισμένες από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας
Το νέο βασικό σενάριο του Barclays για το παγκόσμιο εμπόριο δείχνει ότι θα υπάρξει πλήρης εμπορικός πόλεμος, με τις ΗΠΑ να επιβάλλουν δασμό 25% "σε όλες σχεδόν τις κινεζικές εισαγωγές"
Γαλλία και Γερμανία θα είναι οι μεγάλες κερδισμένες από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας, σύμφωνα με την Barclays, η οποία βλέπει ότι διανοίγονται σημαντικές ευκαιρίες για τις δύο μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα τον Christian Keller, επικεφαλής οικονομικής έρευνας της Barclays, ανέφερε ότι η υποκατάσταση του εμπορίου που προκύπτει από τους πρόσθετους δασμούς και άλλα μη δασμολογικά εμπόδια ανοίγει ευκαιρίες για τις βασικές οικονομίες της ζώνης του ευρώ να αποκτήσουν μερίδιο αγοράς στην αγορά.
"Η σύγκρισή της δομής των εισαγωγών της Κίνας στους κύριους εμπορικούς της εταίρους αποκαλύπτει ότι η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι πιο κοντινές εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ", ανέφερε ο Keller.
"Ως εκ τούτου, θα περίμενε κανείς ότι οι χώρες αυτές θα κερδίσουν περισσότερο εάν η Κίνα επιλέξει άλλες εμπορικές συναλλαγές".
Το νέο βασικό σενάριο του Barclays για το παγκόσμιο εμπόριο δείχνει ότι θα υπάρξει πλήρης εμπορικός πόλεμος, με τις ΗΠΑ να επιβάλλουν δασμό 25% "σε όλες σχεδόν τις κινεζικές εισαγωγές".
Η ομάδα του Keller αναμένει σε αυτή την περίπτωση μια εμπορική ζημία 0,1% του ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ, δεδομένου του ότι το εμπόριο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας να αντιπροσωπεύει το 1,6% της προστιθέμενης αξίας της ζώνης του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης