Τελευταία Νέα
Διεθνή

Swedbank: Παρελθόν ο CEO και ο οικονομικός διευθυντής στην Εσθονία για το σκάνδαλο μαύρου χρήματος

Swedbank: Παρελθόν ο CEO και ο οικονομικός διευθυντής στην Εσθονία για το σκάνδαλο μαύρου χρήματος
Οι μετοχές της τράπεζας, οι οποίες είχαν χάσει περίπου το ένα τρίτο της αξίας τους, υποχώρησαν σήμερα 1,5% στις 138,55 σουηδικές κορώνες
Δύο από τα ανώτατα στελέχη της στην Εσθονία απομάκρυνε η Swedbankστο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για το σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Πρόκειται για τον Robert Kitt, Διευθύνων Σύμβουλο της τράπεζας στην Εσθονία από το 2015, και το Vaiko Tammevali, οικονομικός διευθυντής της Εσθονίας από το 2014.
 Η Swedbank, που είναι από τις αρχαιότερες τράπεζα της Σουηδίας βρίσκεται εν μέσω σοβαρών ταραχών τα τελευταία χρόνια μετά τη σύνδεσή της με ένα σκάνδαλο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που προέρχεται από τη Danske Bank, το κατάστημα της οποίας στην Εσθονία φέρεται να μετέφερε 200 ​​δισ ευρώ από ύποπτα κεφάλαια από το 2007 έως το 2015.
Η Swedbank - της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος παραιτήθηκε εν μέσω της αναταραχής - αναγνώρισε στα τέλη Απριλίου την αδυναμία της τράπεζας να ελέγξει τη νομιμότητα εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ανακοίνωσε την διενέργεια εσωτερικής έρευνας για να αναθεωρήσει τις τρέχουσες και ιστορικές σχέσεις με τους πελάτες της .
"Η σημερινή απόφαση είναι συνέπεια της τρέχουσας εσωτερικής έρευνας", δήλωσε η επικεφαλής της τράπεζας Swedbank για τη Βαλτική, Charlotte Elsnitz.
«Είμαστε απολύτως αφοσιωμένοι στην αγορά της Εσθονίας και σε όλους τους εργαζομένους, τους πελάτες και τους άλλους ενδιαφερόμενους.
Η Εσθονία είναι μία από τις τέσσερις εγχώριες αγορές της Swedbank" .
Οι μετοχές της τράπεζας, οι οποίες είχαν χάσει περίπου το ένα τρίτο της αξίας τους, υποχώρησαν σήμερα 1,5% στις 138,55 σουηδικές κορώνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης