Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρώπη: Ενισχύθηκαν κατά +0,1% οι πωλήσεις νέων οχημάτων, σε ετήσια βάση, τον Μάιο του 2019

Ευρώπη: Ενισχύθηκαν κατά +0,1% οι πωλήσεις νέων οχημάτων, σε ετήσια βάση, τον Μάιο του 2019
Για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2019 οι νέες ταξινομήσεις οχημάτων στην ΕΕ κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -2,1%
Την πρώτη τους άνοδο μετά από οκτώ συνεχόμενους μήνες πτώσης κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Μάιο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (18/6) η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.
Ειδικότερα, οι νέες ταξινομήσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 0,1% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, στα 1,4 εκατ. οχήματα, δεχόμενες ώθηση κυρίως από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
«Η ζήτηση στην περιοχή προήλθε κυρίως από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπου οι ταξινομήσεις αυξήθηκαν κατά 6,2% τον περασμένο μήνα», ανέφερε η Ένωση, μετά τη δημοσίευσε των στοιχείων.
Τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία παρουσίασαν άνοδο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, και συγκεκριμένα στο +9,1% και +1,2% αντίστοιχα, ενώ αντίθετα οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά -7,3% και -4,6% σε Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο αντίστοιχα.
Παράλληλα, η Ιταλία κατέγραψε πτώση της τάξεως του -1,2% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2018, ενώ η ζήτηση στις χώρες της Ευρωζώνης συνολικά ενισχύθηκε κατά +9,1% ετησίως.
Για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαΐου 2019 οι νέες ταξινομήσεις οχημάτων στην ΕΕ κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -2,1% στα 6,7 εκατ. οχήματα συνολικά, με τη Γερμανία να είναι η μόνη χώρα μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων οικονομιών στην ΕΕ που σημείωσε άνοδο για την ίδια περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης