Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ανησυχία στην παγκόσμια αγορά από τη νέα μείωση 0,3% στην τιμή του πετρελαίου

Reuters: Ανησυχία στην παγκόσμια αγορά από τη νέα μείωση 0,3% στην τιμή του πετρελαίου
Τα συμβόλαια αργού Brent διαπραγματεύονταν μειωμένα κατά 0,3%, στα 60,75 δολάρια το βαρέλι, μειωμένο κατά 1,7% προκαλώντας επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης
Μείωση παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα οι τιμές του πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά, σημάδι ότι η οικονομική ανάπτυξη έχει πληγεί σημαντικά από τον συνεχιζόμενο Αμερικανό Κινεζικό εμπορικό πόλεμο, αν και οι απώλειες περιορίστηκαν από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή μετά τις επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια την περασμένη εβδομάδα.
Τα συμβόλαια αργού Brent διαπραγματεύονταν μειωμένα κατά 0,3%, στα 60,75 δολάρια το βαρέλι, μειωμένο κατά 1,7% προκαλώντας επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Τα ενδιάμεσα συμβόλαια του West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν κατά 0,3%, στα 51,76 δολάρια μειωμένα κατά 1,1% τη Δευτέρα (17/6).
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ρευστότητα της για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο χρόνων.
Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ αυξάνεται το συναίσθημα της επενδυτικής ανασφάλειας καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις μεταξυ ΗΠΑ και Κίνας σε εμπορικό αλλά και διπλωματικό επίπεδο μετά τις επιθέσεις της Ουάσιγκτον κατά της Τεχεράνης.
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν γύρω στο 20% από τις αρχές του 2019 έως τον Απρίλιο, εν μέσω ανησυχιών ενώ εκτιμάται ότι η εικόνα θα είναι ακόμη πιο απογοητευτική στο επόμενο διάστημα εάν υπάρξει νέα ένταση στη Μέση Ανατολή.
Ο Donald Trump και ο Κινέζος ομόλογός του Xi Jinping θα συναντηθούν στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ιαπωνία στα τέλη Ιουνίου, με τον αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει θετικός σε μια κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κινέζο πρόεδρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης