Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Ελαφριά συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας στο β’ 3μηνο 2019

Bundesbank: Ελαφριά συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας στο β’ 3μηνο 2019
Μικρή συρρίκνωση αναμένεται να καταγράψει η γερμανική οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, αναφέρει στη μηνιαία της έκθεση η Bundesbank
Μικρή συρρίκνωση αναμένεται να καταγράψει η γερμανική οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, καθώς ξεθωριάζουν οι έκτακτες επιδράσεις που επηρέασαν την ανάπτυξη κατά το πρώτο τρίμηνο, όπως αναφέρει στη μηνιαία της έκθεση η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank.
Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ αναπτύχθηκε κατά 0,4% στο α’ τρίμηνο, χάρη στις υψηλότερες δαπάνες των νοικοκυριών και στην αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας.
«Η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί ελαφρώς την άνοιξη», αναφέρει η κεντρική τράπεζα στη μηνιαία έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε σήμερα (17/6/2019).
«Οι ειδικές επιδράσεις που συνέβαλαν στην αισθητή αύξηση του ΑΕΠ κατά το πρώτο τρίμηνο έχουν είτε ξεθωριάσει είτε αντιστραφεί», προσθέτει η Bundesbank.
Η γερμανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με «πονοκεφάλους», από τις συνεχιζόμενες εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο, την αβεβαιότητα σχετικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, που επηρεάζει τον -εξαρτώμενο από τις εξαγωγές- μεταποιητικό κλάδο της χώρας.
Όπως αναφέρει η Bundesbank, η δραστηριότητα στον γερμανικό κατασκευαστικό κλάδο κατεβάζει ταχύτητα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, όταν είχαν βοηθήσει οι ήπιες καιρικές συνθήκες.
«Οι δυνάμεις που στηρίζουν τους ισχυρούς εγχώριους τομείς της οικονομίας παραμένουν ουσιαστικά άθικτες», υπογραμμίζει η Bundesbank.
«Η διχοτόμηση στην οικονομία θα συνεχιστεί», προσθέτει η κεντρική τράπεζα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης