Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το 2019, παρά το ισχυρό α’ τρίμηνο

DBRS: Επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη το 2019, παρά το ισχυρό α’ τρίμηνο
Έκθεση της DBRS για την Ευρωζώνη 
Η οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης -όπως και του Ηνωμένου Βασιλείου- αναμένεται να επιβραδυνθεί εντός του τρέχοντος έτους, παρά την καλύτερη του αναμενομένου επίδοση το πρώτο τρίμηνο 2019, αναφέρει σε έκθεσή της η DBRS Ratings.
H αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε 0,4% κατά τριμηνιαία βάση (1,2% σε ετήσια βάση) το πρώτο τρίμηνο 2019, κυρίως λόγω της ιδιωτικής κατανάλωσης.
Η εγχώρια δραστηριότητα στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών ήταν σταθερή και οι συνθήκες της αγοράς εργασίας συνέχισαν να βελτιώνονται.
Οι κορυφαίες επιδόσεις αφορούσαν τις μικρές οικονομίες -Μάλτα, Εσθονία, Λιθουανία- ενώ οι χαμηλότερες τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες -Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία- συν το Βέλγιο και τη Φινλανδία.
Οι αβεβαιότητες σχετικά με την κλιμάκωση του προστατευτισμού και τη μη διαπραγμάτευση του Brexit συνεχίζουν να επισκιάζουν τον κλάδο της μεταποίησης.
Η ανάπτυξη για τη Γερμανία για το 2019 αναθεωρήθηκε πρόσφατα σημαντικά επί τα χείρω σε περίπου 0,5%, καθώς η ασθενής εξωτερική ζήτηση επηρεάζει τις γερμανικές εξαγωγές και τη βιομηχανία.
Τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναθεώρησε -επί τα βελτίω κατά 0,1%- την πρόβλεψη οικονομικής ανάπτυξης για την Ευρωζώνη στο 1,2% το 2019, επισημαίνεται.
Ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε 1,4% τους πρώτους πέντε μήνες του 2019, εν μέρει λόγω των χαμηλότερων τιμών ενέργειας.
Τούτου λεχθέντος, η DBRS δεν αναμένει αυξήσεις επιτοκίων μέχρι να εμφανιστούν σημάδια υψηλότερου πληθωρισμού.
«Κατά την άποψη του DBRS, ο νέος γύρος TLTROs θα εξασφαλίσει ότι οι συνθήκες της νομισματικής πολιτικής θα παραμείνουν ευνοϊκές», σχολιάζεται.
Τα διαγράμματα:

Image  Image
Image  Image
Image
Image
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης