Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ για συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ και δηλώσεις Τσίπρα: Τα λόγια του Erdogan φόβισαν την Αθήνα

tags :
Τουρκικά ΜΜΕ για συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ και δηλώσεις Τσίπρα: Τα λόγια του Erdogan φόβισαν την Αθήνα
Για αίτημα σκάνδαλο κάνει λόγο η Hurriyet αναφερόμενη στην πρόθεση της Ελλάδας να ζητήσει κυρώσεις από την ΕΕ κατά της Τουρκίας
Ευρεία δημοσιότητα έτυχε στα τουρκικά ΜΜΕ η έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υποστήριξε ότι Ελλάδα και Κύπρος θα ζητήσουν την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας εφόσον επιβεβαιωθεί ότι η Τουρκία προχώρησε πράγματι σε γεώτρηση εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Αναφερόμενη στην πρόθεση αυτή της Αθήνας και της Λευκωσίας, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet κάνει λόγο για «αντίδραση μέσω ΕΕ από Ελλάδα κατά Τουρκίας» και για «αίτημα σκάνδαλο», επισημαίνοντας ότι ο «Πορθητής» προκάλεσε ανησυχία στην Αθήνα.
Από την πλευρά του το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV αναφέρει ότι «ο Τσίπρας έβαλε στο στόχαστρο την Τουρκία» ενώ η εθνικιστική εφημερίδα Yeni Akit αναφερόμενη στη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ υπογραμμίζει ότι «τα λόγια του Erdogan φόβισαν την Αθήνα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ιστοσελίδα Haber7, η οποία υποστηρίζει ότι «μετά τα λόγια του Erdogan, η Αθήνα κινητοποιήθηκε».
Σημειώνεται πως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Erdogan υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αναφέροντας μάλιστα πως η Τουρκία θα προστατεύσει με όλη της τη δύναμη τα πλοία  που μετέχουν στις έρευνες πετρελαίου.
«Όποιος προσπαθήσει οτιδήποτε εναντίον των πλοίων μας στην ανατολική Μεσόγειο να γνωρίζει ότι θα είμαστε εκεί και ότι οι ναυτικές και αεροπορικές μας δυνάμεις θα εργαστούν για να τα προστατεύσουν», είπε ο Erdogan, αν και αυτό που κινητοποίησε την Αθήνα ήταν οι πληροφορίες περί έναρξης των γεωτρήσεων του «Πορθητή» εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης