Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Έρχονται συγχωνεύσεις και εξαγορές στην ασφαλιστική αγορά - Στο επίκεντρο η Εθνική Ασφαλιστική

tags :
Έρχονται συγχωνεύσεις και εξαγορές στην ασφαλιστική αγορά - Στο επίκεντρο η Εθνική Ασφαλιστική
Η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής θα δημιουργήσει νέα κινητικότητα και συγκέντρωση της αγοράς το επόμενο διάστημα
Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στον ασφαλιστικό κλάδο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις μικρές ελληνικές εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτων, ενώ τα στελέχη του κλάδου εκτιμούν ότι η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής θα δημιουργήσει νέα κινητικότητα και συγκέντρωση της αγοράς το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς οι όποιες προσφορές για την εξαγορά του leader των εταιριών στη χώρα θα οριστικοποιηθούν μετά τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα ανοίξει την «όρεξη» και υπολοίπων μεγάλων εταιρειών του χώρου, ενόψει και του ανοίγματος που αναμένεται να γίνει στο 2ο και 3ο Πυλώνα ασφάλισης (επικουρικές συντάξεις, επαγγελματικά ταμεία).
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΒΝ η Eurolife, λόγω και της μεγάλης οικονομικής επάρκειας εξετάζει το θέμα της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόσφατη παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας ο διευθύνων σύμβουλος και  πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ), Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, θεωρεί ότι θα υπάρξει κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων, τόσο στον κλάδο ζωής όσο και στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων. Ειδικότερα, για τον κλάδο του αυτοκινήτου, ο κ. Σαρρηγεωργίου, εκτιμά ότι έχει ενταθεί τόσο ο ανταγωνισμός που «οι μικροί δεν μπορούν να ακολουθήσουν την πτώση τιμών και τα πακέτα που δίνουν οι μεγάλοι».
Χαρακτηριστικό του ανταγωνισμού, αποτελεί το γεγονός ότι και μεγάλες εταιρίες στον κάδο των γενικών ασφαλειών σχεδιάζουν ακόμα και αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων, όπως η Groupama, (20 με 25%), προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο κόστος, μιας και θεωρείται ότι στο κομμάτι αυτό πολλοί λειτουργούν κάτω του κόστους.
Επίσης, αναπόφευκτη θεωρεί την συγκέντρωσης της αγοράς ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος, ο οποίος θεωρεί ως ζητούμενο τη  δημιουργία μέσω συνεργειών ελληνικών εταιρειών με ξένα σχήματα.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης