Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ross (Υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): Καμία συμφωνία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας στη σύνοδο G20

tags :
Ross (Υπ. Εμπορίου ΗΠΑ): Καμία συμφωνία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας στη σύνοδο G20
Το μόνο που μπορεί να συμφωνηθεί μεταξύ Trump και Xi Jinping είναι η επιστροφή στις διαπραγματεύσεις
Για όσους αναμένουν σημαντική πρόοδο στη σύνοδο του G-20, στις 28-29 Ιουνίου, ο Wilbur Ross έχει ένα απλό μήνυμα: "Μην περιμένετε τίποτα".
Μιλώντας στη Wall Street Journal, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν προοπτικές μιας «μεγάλης» εμπορικής συμφωνίας αν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ D. Trump και ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping συναντηθούν στη σύνοδο της Ομάδας των 20 στην Ιαπωνία.
Ωστόσο, πιστεύει ότι οι δύο πλευρές τελικά θα επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις.
"Νομίζω ότι τα περισσότερα που θα βγουν από τη σύνοδο G-20 θα μπορούσαν να είναι μια συμφωνία για την επανέναρξη των συνομιλιών", δήλωσε ο Ross.
"Σε προεδρικό επίπεδο δεν πρόκειται να μιλήσουν για τις λεπτομέρειες μιας εμπορικής συμφωνίας".
Ποιο είναι λοιπόν το καλύτερο σενάριο;
Οι διπλωματικές σχέσεις βρίσκονται τώρα σε αρνητικό έδαφος: "Τα περισσότερα που μπορεί να έρθουν είναι νέοι κανόνες για τη συζήτηση και κάποιο είδος χρονοδιαγράμματος για τη διεξαγωγή λεπτομερών τεχνικών συνομιλιών", δήλωσε ο κ. Ross.
Την ίδια ώρα, το πρόβλημα είναι ότι η συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων δεν έχει διευθετηθεί ακόμη επίσημα, αλλά οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τη συνάντηση και είναι πιθανό να αναλάβουν περαιτέρω δράση αν η Κίνα δεν συμφωνήσει.
Φυσικά, ο Trump έθεσε έναν ακόμη όρο, λέγοντας ότι εάν ο Κινέζος πρόεδρος δεν εμφανιστεί στη Σύνοδο, τότε οι δασμοί θα αυξάνονται αυτόματα.
Ως εκ τούτου, η συμμόρφωση με την απαίτηση του Trump θα θεωρηθεί αδυναμία από τον ισχυρότερο πρόεδρο της Κίνας εδώ και δεκαετίες.
Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα φυσικά, με τον Ross να δηλώνει ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να πιέζει για πιο ευνοϊκούς εμπορικούς όρους.
"Οι Κινέζοι είναι αυτοί που προκάλεσαν την κρίση, είναι αυτοί που θα πρέπει να τη σταματήσουν", κατέληξει ο Ross.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης